Jste zde

3 tipy na valentýnské líčení

Nejromantičtější den v roce se blíží, a pokud se chystáte jej oslavit, neměl by vám kromě lahve dobrého sektu a vynikající večeře chybět také ten správný make-up. Máme pro vás tipy, které využijete, ať už chcete vyniknout výrazným líčením nebo něžným vzhledem.

Jemný look

Pokud na Valentýna chcete zahrát na ženskou a romantickou strunu, zařaďte do svého make-upu odstíny světle růžové, meruňkové nebo jemně červené. Ty budou skvěle vynikat na rtech i tvářích. Oči pak můžete nalíčit v tónech nude nebo třeba jemné modré a doplnit šedou či hnědou linkou. Černá by mohla působit příliš tvrdě. Pokud používáte také tužku na obočí, zkuste sáhnout po malinko světlejším odstínu.

Svůdné kouřovky

Kouřové líčení patří ke klasickým lookům, které nevychází z módy. Hodí se pro všechny možné příležitosti, valentýnský večer nevyjímaje. Hlavní důraz je zde kladen na oči, proto k němu volte nenápadnější líčení rtů v nude či jemně růžových odstínech. Základem kouřového líčení jsou šedé, černé, fialové či hnědé oční stíny v různých tónech. Můžete je různě kombinovat mezi sebou či spolu s dalšími barvami, například šedou se zelenou, fialovou se stříbrnou či hnědou se světlou růžovou. Tentokrát bude, co se řasenky či tužky na oči týče, černá tou správnou volbou.

Ve francouzském stylu

Francouzky jsou obdivovány nejen pro svůj vkus v oblékání, ale také pro své líčení. Dokáží vytvořit look, který vypadá svůdně, slušivě i výrazně, ale rozhodně ne přehnaně. Jeho výhodou je jednoduchost a naprostá nadčasovost a bude skvělou volbou i na svatého Valentýna. Začněte líčení lehkým make-upem, kterým sjednotíte pleť. Sexy pohled vykouzlíte díky černé „kočičí“ lince vedené těsně nad horními řasami, která se na svém konci stáčí směrem nahoru. Rtům bude v tomto případě nejvíce slušet klasická červená rtěnka. Nezapomeňte je nejdříve obtáhnout konturovací tužkou. Rtěnka díky ní vydrží na rtech déle, a navíc se při valentýnské večeři nebude rozpíjet.