Jste zde

5 dobrých důvodů, proč chodit pravidelně na kosmetiku

Své vlasy svěřujete do rukou kadeřníků, čas od času si dopřejete masáž zad, chodíte na pedikúru, ale o pleť se staráte pouze vlastními silami? I to je samozřejmě užitečné, ale profesionální péči to ani v tomto případě nenahradí. Proč jsou salony krásy nezastupitelné a vyplatí se je pravidelně navštěvovat?

1. Odborná diagnostika pleti

Jedním z hlavních důvodů, proč je návštěva kosmetičky prospěšná, je, že se blíže seznámíte se svou pletí. Možná jste si její typ už dávno určili sami, ale profesionální diagnostika vám prozradí detailnější informace a třeba vás také úplně vyvede z omylu. Odbornice v oboru navíc zohlední i aktuální období a stav vaší pleti, což se svépomocí dělá hůře. 

2. Po čem touží vaše pleť?

S prvním bodem souvisí i bod druhý. Jakmile kosmetička pozná vaši pleť a její nedokonalosti a problematická místa, navrhne vám vhodnou péči a spolu s ní i konkrétní produkty. Tuto profesionální konzultaci při výběru kosmetiky z drogerií či e-shopů nezískáte, což může být důvodem, proč řada produktů, které máte v koupelně, nesplňuje vaše očekávání. Odborník v salonu vám však péči sestaví na míru vašim potřebám, přípravky vhodně nakombinuje a po odborném ošetření tak v péči můžete pokračovat i doma. 

3. Masáž obličeje

Dalším nenahraditelným benefitem je odborná masáž obličeje, očního okolí i šíje či rukou. Jedná se nejen o velmi příjemný zážitek, ale také o efektivní prevenci vrásek a pomoc při zpevnění pokožky. 

4. Hloubkové čištění

Pokud máte porovnání v tom, jak vypadá vymáčknutý pupínek doma u zrcadla a v kosmetickém salonu, nejspíš víte, jak velký rozdíl to může být. Odborníci dokáží akné ošetřit tak, že druhý den nebude po pupíncích ani stopa. Zároveň se postarají o skutečně hloubkové čištění pleti, které se v domácích podmínkách provádí jen těžko. Veškerá péče je navíc maximálně šetrná, takže vaší pleti nijak neublíží.

5. Relax a odpočinek

V neposlední řadě vám návštěva kosmetického salonu přinese úžasné chvíle plné relaxu a pohody. Uvelebíte se v příjemném prostředí a necháte šikovné ruce kosmetičky pracovat a hýčkat vaši pleť. Ta se vám odmění zářivým a zdravým vzhledem.

Od jakého věku je dobré si kosmetickou péči pravidelně dopřávat? Spousta žen návštěvu salonů nechává až na pozdější věk, což je však špatně. I v tomto případě totiž hraje důležitou roli prevence, a tak je dobré svěřovat svou pleť do odborné péče už od 25. roku. Pokud se však potýkáte s problematickou pletí, vyplatí se začít kosmetický salon navštěvovat i dříve.