Jste zde

5 největších make-up trendů roku 2018

Velkolepá přehlídka barev a stylů – tak by se daly ve zkratce shrnout největší trendy v líčení roku 2018. Některé z nich se vrací do let minulých, jiné vynikají originalitou a výstředností. Pojďte s námi objevit pět největších hitů z módních mol, které si našly místo i v každodenním líčení.

Nepřehlédnutelné rty

Korálová, fuchsiová, rudá – bez výrazné rtěnky to letos nepůjde. Zamilujete si je už proto, že dokáží rozzářit i ten nejjednodušší outfit či make-up. Zatímco v minulých sezónách hrály prim rtěnky tekuté, letos ustupují, aby opět uvolnily místo těm klasickým.

Černé drama

Černé tekuté linky se staly hitem napříč přehlídkami těch nejvěhlasnějších značek. Pro tento rok jednoznačně platí heslo „čím dramatičtější, tím lepší“. Nebojte se tedy silné linky nejen nad horními řasami, ale i pod těmi spodními.

Modré stíny

Tento trendy evokující 80. léta je po dlouhé době zpět. Modré oční stíny jsou zase v kurzu a bát se nemusíte ani skutečně sytých odstínů. Není nutné je nanášet přes celé víčko, skvěle bude vypadat například silnější linka nad linií řas. Protože jsou modré stíny samy o sobě výrazným prvkem, laďte zbytek líčení do neutrálnějších barev.

Výrazné řasy

V minulých letech jsme se neobešli bez nepřehlédnutelného obočí, nyní se pozornost začíná přesouvat k řasám. Ty by měly být v letošní sezóně husté, dlouhé a dramatické. Na některých módních přehlídkách jsme mohli vidět také „slepené“ řasy inspirované slavnou Twiggy. Tento trend je však opravdu jen pro odvážné.

Rozjasňovač jako must-have

Beauty diktát hovoří pro letošní sezónu jasně – rozjasňování nesmí vašemu líčení chybět. Dodá vaší tváři svěží a rozzářený vzhled a krásně zvýrazní místa, na která jste pyšná. Letos zvolte spíše decentnější rozjasňovač bez přílišného třpytu pro přirozený look.

Přečtěte si také:

Vstupte do jara s trendovou kolekcí ALCINA Charming Colours