Jste zde

5 tipů, jak si uspořádat kosmetiku

Patříte ke kosmetickým nadšenkyním a vaše sbírka produktů se nebezpečně a nekontrolovaně rozrostla? Nebo vaše koupelna potřebuje úklid a přemýšlíte, jak všechny flakonky, tubičky a kelímky co nejlépe roztřídit a zorganizovat? Ať tak či tak, máme pro vás 5 tipů, jak si kosmetiku protřídit a prakticky (a zároveň stylově) uspořádat.

1. Vyhoďte staré produkty

Předtím, než si kosmetiku přehledně srovnáte, je dobrý nápad ji nejdříve protřídit. Vyhoďte vyschlé řasenky, make-upy, které podezřele změnily barvu, i krémy, které už nevoní tak jako dříve. Získáte tím spoustu místa navíc a také zabráníte tomu, že vám prošlá kosmetika podráždí pleť či oči. Pokud narazíte na produkty, které sice nejsou po expiraci, ale nevyužíváte je, nabídněte je kamarádkám nebo je můžete zkusit prodat.

2. Recyklujte

Při organizaci kosmetiky někdy není třeba hned nakoupit spousty nových organizérů. Možná zjistíte, že si vystačíte i s tím, co máte doma. Najděte nepoužívané hrnečky, skleněné dózy od svíček či marmelád a umístěte do nich štětce nebo třeba tužky. Hodit se mohou i různé krabičky či tubusy.

3. Průhledné = praktické

Pokud přeci jen zjistíte, že věci, které máte doma, na uskladnění vaší kosmetiky nestačí a vydáte se na nákup organizérů, myslete přitom na praktičnost. Kovové či různě vzorované nádoby vypadají jistě skvěle, ale pokud do nich umístíte svou sbírku laků na nehty či rtěnky, nejspíš budete pokaždé dlouze hledat odstín, který zrovna potřebujete. V tomto případě jsou tak dobrou volbou organizéry průhledné, ať už ty skleněné nebo plastové.

4. Šuplíkové organizéry

Máte v koupelně poličku nebo šuplíky? Využijte je! Pořiďte si „šuplíkové“ organizéry nebo dejte nový život nepoužívanému příborníku. Skvěle poslouží na umístění řasenek, stínů, rtěnek i štětců.

5. Na stěnu

Pokud máte v koupelně opravdu málo místa, je třeba využít každou volnou plochu. Spoustu produktů je možné umístit třeba na stěnu. Pořiďte si poličky, nebo jen připevněte na zeď květináče, malé kalíšky nebo pytlíčky, do nichž všechny kosmetické pomůcky umístíte. Přebývá vám doma textilní organizér na boty? I ten se dá využít!