Jste zde

6 důvodů, proč si pořídit plátěnou tašku

Určitě jste si jich už všimli – s plátěnými taškami se v poslední době potkáváme na každém kroku. Není divu, že slaví takový úspěch. Na první pohled se totiž možná jedná jen o stylový a trendy doplněk k téměř každému outfitu, na ten druhý všk v plátěných taškách objevíte celou řadu skrytých výhod, které jsou ještě zajímavější než otázka módy. A my jsme jich pro vás našli hned šest.

1. Šetří přírodu

O tom, jak plastové tašky zatěžují životní prostředí, jste už nejspíš nejednou četli. Je proto nasnadě je jednou pro vždy nahradit ekologičtější variantou, kterou mohou být právě tašky plátěné, jež se dají používat znovu a znovu. Pokud se o ně budete dobře starat, vydrží vám dlouhá léta. Aby totiž plátěná taška skutečně šetřila přírodu, je třeba ji použít alespoň 200krát.

2. Šetří peníze

Od té doby, co jsou plastové tašky v obchodech zpoplatněny, už je to velmi jednoduchá matematika. Ano, plátěná taška sice nestojí pár korun jako ta igelitová, ale pokud si spočítáte, kolik jich spotřebujete za týden či měsíc, nejspíš se rychle doberete k tomu, že jednorázová investice do plátěné tašky se prostě vyplatí.

3. Jsou univerzální

Plátěné tašky zvládnou daleko více než jen běžný nákup. Využijete je v létě na výlety k vodě, vejdou se do nich věci na cvičení, unesou také laptop a dají se tak nosit i do školy či do práce.

4. Jsou praktické

Kolikrát se vám stalo, že se vám u plastové tašky utrhlo ucho nebo se vám rovnou roztrhla celá? Plátěné tašky jsou daleko pevnější a kvalitnější a těžší nákup tak pro ně nebývá problém.

5. Vypadají skvěle

I módní diktát velí jasně – s igelitkou už nikoho neoslníte. Plátěné tašky jsou oproti tomu hitem posledních let a vybrat si můžete z tisíců různých designů. V současné době se staly plátěné tašky také způsobem, jak vyjádřit své životní postoje, názory či náladu.

6. Jsou pěkným dárkem 

Ať už zrovna přemýšlíte nad drobným dárkem pro kolegyni nebo chcete na návštěvu ke kamarádce přinést něco originálního, plátěná taška bude dobrou volbou.