Jste zde

6 jednoduchých beauty předsevzetí pro rok 2021

Všichni víme, jak novoroční předsevzetí většinou dopadají. Zkuste se letos vyvarovat těm, která jsou předem odsouzená k neúspěchu, a dejte si realistická předsevzetí ze světa krásy. Zde je pár tipů, jež zaberou jen chvilku, ale pleť i vlasy vám za ně poděkují. 

1. Nikdy nezapomínat na odlíčení

Únava je občas silnější než chuť pečovat o pleť, ale zkuste se letos zaměřit na opravdu pečlivé a každodenní odličování a čištění pokožky. A to i v těch případech, kdy se domů vrátíte pozdě. Budete sice spát o pár minut méně, ale ráno bude vaše pleť v mnohem lepší kondici.

2. Pravidelné čištění štětců

Při líčení sice skvěle slouží, péči o ně však většinou odkládáme “na příště”. Ale pokud chceme, aby štětce dobře sloužily i nadále, je potřeba na jejich čištění nezapomínat. Právě starost o ně totiž není jen otázkou hygieny, ale prodlouží i jejich životnost a zlepší výkon. Vyhraďte si na to chvilku alespoň jednou týdně. 

3. Ochrana proti slunci

Na dovolenou k moři si do kosmetické taštičky přibalíme zásobu krémů s SPF faktorem zcela samozřejmě, ale víte, že slunce na naši pleť působí vlastně neustále? Proto je vhodné používat produkty s ochranou proti slunečnímu záření celoročně. Zkuste je letos zařadit do své kosmetické rutiny. 

4. Konec spaní s mokrými vlasy

Je to vlastně podobné, jako s odličováním, někdy únava nad péčí o sebe sama vyhraje. Pokud si však zvládnete v noci vlasy umýt a s mokrou kšticí pak uléháte do postele, rozhodně tím jejich vzhledu a zdraví neprospíváte. Mokré vlasy jsou náchylné k lámání a vlhký polštář je navíc skvělou půdou pro množení bakterií. Vždy tak raději sáhněte po fénu, nebo nechte mytí až na ráno.

5. Chraňte vlasy před teplem

Existuje spousta produktů pro péči o vlasy a není nutné mít všechny, sprej chránící vlasy před účinky tepla by vám však v koupelně chybět neměl. Pokud si totiž vlasy fénujete, kulmujete či žehlíte, vystavujete je velmi vysokým teplotám, které pro ně rozhodně nejsou ideální. Termo sprej vlasy ochrání a zamezí jejich poškození. 

6. Dostatečný přísun vody

Vypnutá a zářivá pleť, lepší krevní oběh, štíhlá linie, kdo by tyto věci nechtěl? A přitom stačí mnohdy málo – pít dostatečné množství vody. Pořiďte si pro tyto účely jednu ze stylových lahví na pití, do kterých si můžete vodu doplnit kdykoliv a kdekoliv, třeba i na cestách. S dodržováním pravidelného pitného režimu vám může pomoci také mobilní aplikace.