Jste zde

8 největších kosmetických trendů roku 2019

Zapomeňte na loňský rok a všechny trendy, které přinesl, a nechte se zlákat horkými novinkami. Které se ve světě líčení právě teď dostávají na výsluní? Představujeme vám ty nejzásadnější a také nejnositelnější trendy roku 2019.

1. Lesklé rty

Mnoho trendů roku 2019 odkazuje k 90. létům, z nichž čerpá inspiraci. Jedním z nich jsou i znovuobjevené lesky na rty, které se stávají hitem především ve své bezbarvé variantě. Nosit se dají přes rtěnku i samostatně, ačkoliv současné tendence dávají přednost právě přirozenějšímu vzhledu.

2. Zářivá pleť

Dejte sbohem matné pleti a přivítejte jaro s přirozeně lesklou a zdravím zářící tváří. Bronzery a rozjasňovače se letos opět dostávají do centra dění a zvýraznit jimi můžete nejen lícní kosti, ale po vzoru současných trendů třeba i čelo.

3. Jemné kouřovky

Kouřové líčení si i v nové sezóně drží své místo, avšak tentokrát se objevuje v méně výrazné a decentnější variantě. Vyzkoušejte různé odstíny šedé, hnědé a béžové nebo třeba fialové a vytvořte kouřové líčení, které si zachová svou jemnost.

4. Pastelové oči

Sezóna jemných odstínů zelené, modré, žluté nebo třeba růžové každoročně přichází s obdobím jara a ani letošní rok nebude výjimkou. Kromě šatníku zabarveného do těchto tónů však můžete sáhnout i po pastelových očních stínech, které jsme letos mohli vídat i na módních přehlídkách řady předních značek.

5. Zlaté stíny

Jestliže pastelové tóny zrovna nejsou vaším šálkem kávy, možná vás potěší další trend mezi očními stíny, kterým je zlatá. Okamžitě dodá looku eleganci a glamour náladu a přitom stále dokáže působit lehce. Nemusíte totiž sahat po přehnaně třpytivé variantě, ale v kurzu jsou i matně zlaté stíny.

6. Růžová

Monochromatický make-up se v roce 2019 těší velké popularitě, a to obzvlášť ve své růžové variantě. Dá se do ní totiž sladit téměř kompletně celý – od očních stínů, přes tvářenku až po rtěnky a lesky na rty.

7. Výrazné rty

Všechny milovnice nepřehlédnutelných a sytých tónů rtěnek mohou jásat. Ačkoliv slaví comeback méně nápadné lesky na rtech, v kurzu jsou stále i rtěnky v rudých i růžových odstínech.

8. Kouzlo osobnosti

Nejdůležitějším trendem však je nosit zkrátka to, v čem se cítíme příjemně a přirozeně. Aktuální kosmetické hity jsou sice zábavné, ale upravit si je můžeme tak, aby k nám co nejlépe padly. A nebo si jednoduše můžeme vytvořit své vlastní!