Jste zde

Aktuální trend: Vyzkoušejte zářivé líčení!

Trendy v líčení pro letošní zimu otevírají velký prostor kreativitě. Do centra pozornosti se dostávají přirozené, ale i extravagantní looky, v nichž hraje hlavní roli třpyt. Důkazem se stala i přehlídková mola, kde byl kladen velký důraz na líčení očí a modelky zdobily oční linky v mnoha svých podobách. Dalším nepřehlédnutelným trendem se pak stal přirozeně vypadají make-up a výrazná tvářenka.

A potvrzuje to i Frauke Albrecht, mezinárodní školitelka pro dekorativní kosmetiku ALCINA: “Přirozeně vypadající pleť odpovídá duchu doby. Žádná žena dnes netouží po líčení, které se podobá masce. Přirozený vzhled přitom neznamená make-up zcela vynechat, ale cíleně podtrhnout přirozenou krásu. Tohoto looku dosáhneme pomocí CC krému nebo make-upu s lehkou texturou a jemnou krycí schopností. Ráda tyto přípravky ze sortimentu ALCINA doplňuji třpytivými očními linkami a stíny v odstínech gold a sand, které se dají také použít jako rozjasňovač pod obočí, na lícní kosti nebo nad srdíčko rtů. Docílíme tak skvělé barevné harmonie s decentním leskem. Jako hlavní trend letošní zimy vidím heslo “Keep it simple”.”

Jak si přirozený, avšak okouzlující glam look vykouzlit? Podívejte se na návod krok za krokem. 

Základem je přirozená a matná pleť

Začneme líčením pleti. Předtím, než nanesete make-up, aplikujte podkladovou bázi, která pleť zmatní a vyhladí. Naším tipem je ALCINA Wake-up Primer s chladivým účinkem a hydratačními složkami. Nyní si připravte štětec a můžete se pustit do nanášení make-upu. Nezapomeňte jej dobře rozetřít i v oblasti brady a krku. Přidat lze i korektor na zakrytí kruhů pod očima. 

Dokonalé obočí

Obočí rámuje obličej a utváří celkový dojem, tak mu nezapomeňte věnovat pozornost také. Tuto zimu je v kurzu obočí plné, avšak přirozené. Optické plnosti dosáhnete pomocí jemných a krátkých čar tužkou vedených v místech, kde chloupky chybí. Poté dejte obočí tvar pomocí řasenky Brow Mascara, kterou nanášejte ve směru růstu obočí – přední část by měla směřovat mírně nahoru, zadní část pak mírně dolů. Přípravek má jemně tónovanou krémovo-gelovou texturu, která chloupky zafixuje a nerozmazává se. Výsledkem je definované, plné a husté obočí. 

Rozzářený pohled

Hnědá patří k nejžádanějším barvám očních stínů a nyní je doprovázena trendem metalických a třpytivých finišů. Zlaté a bronzové tóny očím sluší a působí elegantně a stylově. Naším tipem jsou roztíratelné tekuté linky Glam Eyeliner, které lze aplikovat jako klasické oční linky podél linie oka, nebo rozetřít do podoby očních stínů. Pozornost upoutají jak v odstínu gold, tak i v o něco decentnějším tónu greybrown. Nanést je můžete dokonce i v kombinaci, kdy na celé víčko rozetřete šedohnědý odstín a podél řas pak vykreslíte úzkou zlatou linku. 

Kouřové stíny, nebo “smudgy look”?

Co se týče líčení očí, kouřové stíny zůstávají nejoblíbenější technikou. V současnosti se můžeme setkat především se “smokey glam look”, kdy je kouřové líčení doplněné o intenzivnější lesk a třpyt. K aktuálním hitům patří také takzvaný “smudgy look”, líčení s třpytivým finišem, které působí lehce rozmazaně. Tohoto vzhledu snadno dosáhnete s očními stíny v tužce Satin Eyeshadow Pen. Mají krémovou a jemnou texturu a snadno je prsty nebo štětcem rozetřete. Ideální je pro tyto účely odstín caviar, doplnit jej můžete ještě kajalovou černou tužkou rámující oko a černou řasenkou. 

Tvářenka jako hit sezóny

S tvářenkou v této sezóně nemusíte šetřit. Jak jsme mohli vidět na řadě přehlídek módních návrhářů, tvářenka může být jasně vidět na “jablíčkách” tváří i na lícních kostech a spáncích. Pro nanášení můžete zvolit hustý štětec.

Beauty tip: Velmi přirozený vzhled dokáže vykouzlit ALCINA Sun Kiss Powder. Při aplikaci štětcem vykreslete tvar čísla 3: začněte na spáncích, přesuňte se směrem dolů k lícním kostem a tah zakončete na bradě.

Alternativou může být rtěnka a tvářenka v jednom Lips & Cheeks Designer. Tento produkt umožňuje skutečně velmi snadnou aplikaci. Stačí nanést několik tenkých linek na lícní kosti a jemně rozetřít.

Beauty tip: Pleť předem nepudrujte a zafixujte ji až po nanesení tvářenky pomocí transparentního pudru. Skvěle poslouží například Luxury Loose Powder.

Vyzkoušejte ombré rty

Klasika v podobě rudých rtů nesmí chybět ani v zimní sezóně 2021/2022, kterou svým glam lookem dokonale rozzáří. Stále oblíbené jsou na rtech ale také hnědé a nude tóny. Pokud se nemůžete rozhodnout, jakou variantu zvolit, vyzkoušejte na rtech ombré efekt. Zvolit k tomu můžete například tužky Lips & Cheeks Designer, které jsou k dostání v červeném i hnědém odstínu a vynikají sametově matným finišem a snadným nanášením. Jemného barevného přechodu docílíte, když nanesete hnědou barvu na vnější okraj a vnitřek vyplníte červeným tónem. Dosáhnete tak i plnějšího vzhledu rtů. V zimě oceníte také vyživující texturu tužek s panthenolem, která zabrání popraskání rtů. 

Rozjasněte svůj look 

Rozjasňovač dokáže na tváři malé zázraky, pokud jej ovšem umístíte na správná místa. Žádný doma nemáte? Nic se neděje, využít pro tyto účely lze i jiné produkty, jako jsou například oční stíny ve zlatém či champagne tónu. 

S těmito tipy dosáhnete dokonalého výsledku: 

  • Pro rozzáření tváří naneste rozjasňovač na horní část lícních kostí a prsty nebo štětcem zapracujte. 
  • Rozjasňovač lze také nanést do vnitřního koutku oka, čímž se otevře a rozzáří pohled. 
  • Opticky pohled otevře také nanesení pod obočí
  • Plnější rty pak dokáže vykouzlit nanesení rozjasňovače nad srdíčko rtů a nad jejich horní konturu.