Jste zde

CC krém: o co se jedná a proč by se vám mohl hodit?

Touha po přirozeném looku, blížící se léto, hledání změny – důvodů, proč se poohlížíme po nejrůznějších alternativách ke klasickému make-upu, je spousta. Jednou z oblíbených variant jsou CC krémy. Co se pod touto zkratkou skrývá a proč by mohly vyhovovat i vám?

Co je CC krém?

CC krém je vlastně označení pro tónovací krém, který v sobě spojuje vlastnosti denního krému a make-upu. Zkratka CC znamená „Color Correcting“, což odkazuje k vlastnostem tohoto pomocníka, tedy sjednocení a vyhlazení pleti a přizpůsobení se jejímu tónu. Na rozdíl od BB krému má většinou lehčí texturu, ale stále přitom zaručuje lehké krytí.

Kdy a jak CC krém používat?

CC krémy jsou ideální volbou pro ženy jakéhokoliv věku, které touží po co nejpřirozenějším vzhledu pleti. Tyto přípravky pleť opticky vylepší, ale zároveň nejsou vidět a zůstávají nenápadné. Perfektně s nimi vykouzlíte trendy „no make-up“ look, kdy tvář sice vypadá, jako by byla bez líčidel, ale ve skutečnosti si pár šikovnými pomocníky vypomůžeme. CC krémy jsou výbornými společníky i na léto, kdy chceme třeba jen lehce podtrhnout opálenou pokožku.

Kouzelný CC Cream ALCINA

Svůj CC krém má nyní v repertoáru i ALCINA. A Magical Transformation CC Cream, jak už napovídá samotný název, umí doslova kouzlit. Na pleti totiž po nanesení během okamžiku změní svou texturu a začne uvolňovat mikropigmenty, které nastartují jemné tónování a krém se tak perfektně přizpůsobí každému tónu pleti. Pokožka je ihned vyhlazená, získává rovnoměrný vzhled a vypadá svěže a přirozeně. CC Cream o ni navíc po celou dobu nošení pečuje. Obsažená kyselina hyaluronová, panthenol a vitamin E totiž zajišťují hydratační efekt a na normální pokožku lze CC Cream používat jako samostatnou denní péči. V případě, že je vaše pleť sušší nebo zralejší, doporučujeme použít podklad v podobě krému či séra. Nemusíte mít obavy z toho, zda si CC Cream s vaším oblíbeným krémem sedne, dá se bez problémů kombinovat s jakýmkoliv přípravkem.