Jste zde

CONTOURING pro různé tvary obličeje

Základní myšlenkou contouringu je práce se světlem a stínem tak, abyste zvýraznili žádoucí partie a upozadili ty ostatní. Vznikne tak optický klam, který cíleně potlačí problémové zóny. Obličej se tak dá celkově modelovat, aby působil třeba užším dojmem. Vyzkoušejte novou řadu krémových i pudrových přípravků pro contouring od značky ALCINA.

Contouring však využijete i v případě dokonalých proporcí obličeje. Například po nanesení silně krycího make-upu působí obličej velmi ploše a jednodimenzionálně. Po aplikaci make- upu můžete pomocí konturovacích přípravků dodat jednotlivým partiím a rysům obličeje opět tvar a hloubku. Získáte tak sjednocenou pleť a perfektně vymodelovaný obličej.

 

Prvním krokem je určení tvaru vašeho obličeje. Pokud si nejste jistá, postavte se před zrcadlo, vezměte do ruky rtěnku a v zrcadle obkreslete odraz svého obličeje. Poté se podívejte, jaký tvar nejlépe připomíná – oválný, kulatý, hranatý či srdcovitý? Při konturování postupujte podle obrázků – na tmavší místa aplikujte konturovací přípravek v tmavém odstínu, na světlejší místa světlý. 

Oválný

Oválný obličej vypadá sám o sobě harmonicky. Díky contouringu zvýrazníte své rysy a podtrhnete vyrovnané proporce svého obličeje. 

Hranatý

Hranatý tvar obličeje působí často tvrdě. Postupujte dle návodu
a hrou světla a stínu rysy obličeje zjemníte.

Kulatý

Pokud máte obličej kulatého tvaru, můžete jej pomocí contouringu jednoduše zúžit, aby působil štíhlejším dojmem.

Srdcovitý

Máte úzkou spodní část obličeje a široké čelo? Contouring vám pomůže vyrovnat poměr obou částí.