Jste zde

Dokážete si představit, že vaše pleť i vlasy mají žízeň?

… nechtějí však vodu, ale kyselinu hyaluronovou, která efektivně řeší problémy se suchou pletí i vlasy. Oblíbenou řadu bestsellerů pro pleťovou péči HYALURON 2.0 proto nyní rozšiřují dva nové vlasové přípravky – šampon a balzám. Vlasová péče HYALURON 2.0 dodá suchým vlasům nejen potřebnou hydrataci, ale také ochranu před teplem díky anti-heat faktoru.

Proč jsou vlasy suché?

Suché a lámavé vlasy může způsobovat poškozená funkce mazových žláz. Jejich tuk zajišťuje, že se do vlasů dostávají lipidy, které pomáhají uzavřít kutikulu vlasu. Pokud není šupinatá vrstva vlasu správně uzavřená, dochází úniku vlhkosti. Vlasy tak ztrácí elastičnost, lesk a sílu. Naopak jsou matné, drsné a bez lesku. Špatně se rozčesávají a trápí je rozdvojené konečky.  Díky slabé ochranné vrstvě jsou velmi choulostivé –  fénování, chemické ošetření nebo česání je pro ně velkou námahou.

Kudy vlhkost z vlasů uniká

Vlasy mají významnou schopnost absorpce molekul vody, zároveň je však také vydávají. V suchém prostředí, na sluníčku či při fénování se voda odpařuje nejen z povrchu vlasu, ale také i zevnitř. Normální zdravý vlas obsahuje 12 – 15 % vody, pokud toto množství klesne, stává se vlas matný, křehký a lámavý. K úbytku vlhkosti a živin dochází malými trhlinkami, které vznikají na povrchu poškozených a suchých vlasů. Ty se tak stávají ještě náchylnější k dalšímu poškozování. Majitelky suchých vlasů by si tak měly dát pozor na nešetrné česání, časté tepelné úpravy, barvení i na slunce či návštěvu solárií.

Dejte suchým vlasům napít

Vlasová péče HYALURON 2.0 je určená pro suché a žíznivé vlasy. Šampon a balzám obsahují kromě kyseliny hyaluronové také extrakt z opuncie, který je bohatý na minerály a antioxidanty. Jejich hydratační účinky ocení také pokožka hlavy. Anti-heat faktor navíc pomáhá předcházet poškození vlasů teplem až do 230 ̊ a perfektně tak chrání při častém fénování, žehlení a kulmování. Ideální je používat šampon i balzám – šampon jemně vyčistí suché vlasy a dodá jim hydrataci. Balzám s obsahem pěsticích látek uzavře a vyhladí vlasovou kutikulu. Suché a porézní vlasy vašich získají, pružnost, lesk a budou příjemné na dotek. Doporučujeme pro vlnité, kudrnaté či dlouhé vlasy, které budou z výsledného efektu nadšené.