Jste zde

Dokonalá pleť v pěti krocích

Kvůli nečistotám, zarudnutí nebo malým vráskám nevypadá naše pleť vždy tak skvěle, jak bychom si přáli.  Se správnou technikou aplikace make-upu však tyto malé nedostatky rychle a spolehlivě zakryjete. Jak na to?

1. Výběr správného make-upu

Nejdříve se rozhodněte, jaké krytí od svého make-upu očekáváte. Má být vaše pleť jen lehce tónovaná, působit svěže a přirozeně, aniž byste vypadala příliš nalíčená? Pak je pro vás tím správným produktem tónovací krém. Přejete si hedvábně matný look, který nebude pleť zbytečně vysušovat? Zvolte matný make-up s lehkou krycí schopností. Měla by vaše pleť vypadat hladší, čerstvější a bez vrásek? V tom případě se vám bude hodit make-up s liftingovým efektem a středním krytím. 

 

A pokud potřebujete schovat pigmentové skvrny, nebo trpíte na zarudnutí či nečistoty, rozhodněte se pro make-up s vysoce krycí schopností.

 

2. Najděte ten správný barevný odstín

Správný make-up by měl být maximálně o jeden tón světlejší nebo tmavší, než je odstín vaší pleti. Nejlépe otestujete odstín pod bradou. Pokud se nemůžete při výběru rozhodnout, raději volte spíše světlejší tón, působí totiž mladistvěji.

3. Správná příprava pro perfektní výsledek

Bezchybný finiš se povede pouze tehdy, pokud je pleť dobře připravená. Proto ji před nanesením make-upu čistěte a pěstěte. Začněte na obličeji, pak přejděte i ke krku a dekoltu.  Následně naneste navlhčeným tamponem tonikum. Nakonec použijte na oblast kolem očí oční krém a na obličej, krk a dekolt naneste svůj běžný krém. Hotovo!

4. Nanášení make-upu

Naneste make-up, který jste vybrali podle kroků č. 1 a 2, v menším množství rovnoměrně na obličej. Začněte uprostřed čela a propracujte se až k bradě. Vždy make-up roztírejte od středu do stran. Podle toho, jak velkého krycího efektu chcete dosáhnout, můžete při nanášení použít různé techniky. Pro lehký efekt naneste make-up prsty a dávejte pozor, aby nezůstaly žádné viditelné linky. Se štětcem na make-up docílíte precizního nanesení a rovnoměrného výsledku. Pro dosažení vysoce krycího efektu použijte houbičku. Opakovaným nanášením znásobíte krycí efekt přípravku. Pokud toužíte po jemném přechodu, rozetřete následně make-up až ke krku. Oční partie rozzařte prosvětlujícím korektorem. Začněte u vnitřního koutku a vetřete korektor lehce konečky prstů kolem očí a na bok nosu v úrovni oka. Je důležité pracovat se světlým tónem, abyste zesvětlili stíny pod očima a tím je opticky zvětšili. Vaše oči pak budou působit probuzeněji.

5. Zafixujte a zmatněte svůj make-up

Na závěr použijte matující pudr. Pro přirozený výsledek jej nanášejte štětcem na pudr, pro intenzivní matování použijte houbičku. Svůj vzhled pak můžete rozzářit pomocí bronzeru, nebo se Sun Kiss Powder, který použijete místo matujícího pudru. Nanášejte jej štětcem na pudr rovnoměrně na obličej, nebo zvýrazněte pouze tváře.

Poslední krok: Nechte se ohromit odrazem v zrcadle!