Jste zde

Dopřejte své pleti detox

Obzvlášť na jaře se s pojmem detox setkáváme velmi často, nemusí se však jednat jen o sezónní záležitost. Očistu můžete své pleti dopřát kdykoliv bude působit zašedle, nevýrazně, mdle a bez energie. Vedle těch správných kosmetických přípravků jí však můžete ke kráse pomoci i jinak, zevnitř. Jak na to?

Nečistoty číhají všude

Pod pojmem detox pleti si můžeme představit její zbavení se toxinů a dalších nečistot. Říkáte si, kde se vlastně na pleti berou? Spousta se jich na pleť dostane z ovzduší. Jedná se o prach, výfukové plyny, cigaretový kouř, škodit může i vzduch z klimatizace. Látky, které mají negativní vliv na stav naší pleti, však můžeme přijímat i v jídle, zapomínat nesmíme ani na světlo z počítačů a UV záření. To všechno může mít za následek nezdravý vzhled naší pleti, její předčasné stárnutí či akné. Jak tomu zabránit? Pomůže čištění, ochrana i životní styl. 

Čištění pleti jako základ

Svou pleť zbavíte nečistot z okolního prostředí důkladným čištěním, a to nejlépe každé ráno a večer. Díky tomu také předejdete ucpávání pórů, v jehož důsledku se na pleti objevují pupínky a černé tečky. Čištění je důležité i ve dnech, kdy nejste nalíčená a dokonce i tehdy, jste-li celý den doma. I tak se na pleti může objevit řada nečistot, například pot, nadbytečný maz či pozůstatky kosmetických přípravků z předchozího dne. 

Čištění pleti by mělo být šetrné, ale zároveň důkladné. K pravidelnému čištění se hodí například Čisticí pěna N°1, která je určená pro všechny typy pleti a spolehlivě odstraní i výrazný make-up. K rychlému a efektivnímu dočištění můžete použít Skin Manager Pleťové tonikum s ovocnými kyselinami a kyselým pH. Je určené k dlouhodobému používání po celý rok a  viditelně vylepšuje povrchovou strukturu pleti. Jednou týdně také dopřejte pleti masku a peeling. Skvělou volbou pro aktuální období bude třeba tento:

Tip školitelky ALCINA Pavly Plockové: Detoxikační jílový peeling

Co budete potřebovat?

  • Aktivní peeling
  • Bylinnou masku

Pomozte pleti správnou životosprávou

Na naší pleti se promítá i životní styl. Pomoci jejímu vzhledu tedy můžete například dodržováním pitného režimu, vhodně složeným jídelníčkem a pravidelným pohybem. Pijte především čistou vodu či bylinkové čaje a snažte se co nejvíce omezit kofein a alkohol. Samozřejmostí je také strava bohatá na vitaminy a minerály a pobyt na čerstvém vzduchu. Nejen v letních dnech pak myslete i na obranu pleti před slunečním zářením. Ochranný faktor najdete i v produktech pro každodenní péči o pleť, jako jsou séra či krémy. Díky tomu zamezíte předčasnému vzniku vrásek či pigmentových skvrn.