Jste zde

Draping – trend, který musíte znát

Ne všechny trendy z přehlídkových mol jsou nositelné, ale draping k těm, které může nosit každý, rozhodně patří. Jako první jej na scénu vrátil věhlasný návrhář Marc Jacobs, následně se tento hit dostal do hledáčků předních vizážistů z celého světa a na nedávných týdnech módy si už draping, neboli konturování tvářenkou, osvojili všichni. Jak na něj a k čemu je vůbec dobrý?

Seznamte se s drapingem

Ačkoliv můžete mít pocit, že o drapingu slyšíte poprvé, je pravděpodobné, že jste se s ním už setkali – ať už na sociálních sítích, na stránkách módních časopisů nebo v podání celebrit. Jedná se sice o aktuální trend, ale ve skutečnosti není ve světě krásy žádnou novinkou. Jak říká sám Marc Jacobs, prvky drapingu využíval i jeho kamarád a přední make-up artista celebrit jako Cher či Elizabeth Taylor Way Bandy už v 70. a 80. letech. Právě do těchto let se však dnešní trendy stále vracejí, a tak se i draping znovu objevuje na scéně.

Jak na draping?

Technika drapingu se zaměřuje na konturování obličeje tvářenkou, aby vznikl dojem svěží a zdravé tváře. V podstatě pak budete vypadat, jako byste se vrátili z procházky na čerstvém vzduchu. Jedná se navíc o jednoduchou metodu, kterou si rychle osvojí každá z nás. Stačí tvářenku pomocí štětce nanést na nejvyšší body lícních kostí a rozetřít směrem ven z obličeje. Stejně tak ji můžete aplikovat i na hřbet nosu nebo podél kontury vlasů. A jakou tvářenku zvolit? Naším tipem je novinka od ALCINYpaletka Pretty Rose, v níž najdete vedle čtyř harmonicky sladěných očních stínů i tvářenku ve třech odstínech ideální právě pro draping. Nejtmavší odstín naneste pod lícní kosti tam, kam byste běžně aplikovali tmavý konturovací pudr. Nad a částečně i přes nejtmavší odstín naneste bronzový odstín tvářenky. „Jablíčka“, tedy části lícních kostí nejblíže k nosu, pak krásně zvýrazní růžový tón.