Jste zde

Fenomén s názvem „bronde“: trend kombinující blond a hnědé tóny

Fén, nebo žehlička? Plážové vlny, nebo uhlazený look? Svět krásy je plný možností a rozhodování je někdy složité. Pokud ale stojíte před volbou, zda jít do hnědé barvy na vlasy, nebo zkusit blond, můžete starosti hodit za hlavu. A to díky trendu bronde.

Jedná se o termín označující velký hit současnosti. Jsou při něm kombinovány blond a hnědé tóny, takže vlasy vypadají jako políbené sluncem. Navíc tento trend krásně lichotí pleti. Tato hra mezi světlými a tmavými tóny baví modelky, influencerky i další celebrity a vypadá zkrátka skvěle. Přichází v mnoha různých odstínech, od Blonde Espresso přes Caramel Vanilla až po Butterscotch, a svou dokonalou variantu můžete objevit i vy.

Co je bronde?

Mohlo by se zdát, že bronde představuje jen kompromis mezi blond a hnědou, ale ve skutečnosti je mnohem víc. Jedná se o obrovský trend, který si získává srdce tisíců žen díky své univerzálnosti. Milují jej brunetky, které touží po trochu světlejší hřívě, ale stejně tak i blondýnky prahnoucí po tmavších tónech a sofistikovaných efektech.

Ačkoliv tu můžeme pozorovat jistou podobnost s ombré vzhledem, bronde je spíše dalším vývojem techniky balayage, kdy mixem hnědých a blond pramenů vzniká oblíbený efekt přirozeného, jemného a letního looku plného půvabu a smyslnosti.

Dalším důvodem, proč bronde stojí za zvážení, je jeho anti-aging efekt. Kombinace tónů krásně skryje šediny a oživí vzhled. Navíc vlasy opticky zahustí, což ocení i ženy, které trápí řídnutí a vypadávání vlasů.

Komu bude bronde slušet?

Tento nekomplikovaný look sedne každému typu a odstínu pleti a takřka každé přirozené barvě vlasů.

Ke světlé pleti se bude hodit spíše jemná než tmavá bronzová, aby pokožka nevypadala ještě bledší. Tmavší typ pleti bronde krásně rozsvítí a vnese do vlasů nádech léta. Bronde si však mohou užít i zrzky se světlou pletí a pihami. Lichotit jim bude teplý odstín hnědé. Možné je přimíchat i červený odstín, aby byl přechod ještě dokonalejší.

Tipy pro pěstěný bronde vzhled

Bronde vypadá příliš skvěle na to, abyste ho nechali jen tak vyblednout. Zkuste jeho půvab co nejvíce prodloužit. Jak na to? Správnou péčí. Při mytí vlasy potěšte vyživujícím šamponem a kondicionérem. Nezapomeňte také na pravidelné masky a výživné vlasové oleje nebo bezoplachové přípravky, které budou kompenzovat ztrátu hydratace ve vlasech.

Přípravky z řady ALCINA Color & Blonde jsou speciálně navržené tak, aby udržely barvené a melírované vlasy zdravé:

  • Regenerační šampon pro barvené a namáhané vlasy jemně čistí a usnadňuje rozčesávání. Pšeničný protein vyhlazuje strukturu vlasů a cenné aminokyseliny vlasy posilují. Panthenol se postará o dodání hydratace.
  • Šampon pro barvené vlasy zajistí intenzivní regeneraci a dodává výrazný lesk. Vlasy jsou optimálně zásobeny vlhkostí a zároveň je postaráno o sytost barvy. Díky jemnému složení je vhodnou alternativou pro každodenní mytí vlasů šampon A/C Plex, který zlepšuje vlasovou strukturu a podporuje pružnost vlasů. Komplex účinných látek napomáhá k nápravě odbarvených nebo trvalených vlasů.
  • Bezoplachová Pěna pro barvené vlasy chrání před vysoušením a nabízí dodatečnou ochranu barvy. Obsahuje UV filtr, čímž zabraňuje vyblednutí barvy, zároveň posiluje lesk a usnadňuje rozčesávání.
  • Nutri Shine Olejový elixír vyhladí vlasovou strukturu, poskytuje hedvábný lesk a dodává suchým vlasům hebkost. Arganový a hroznový olej vynikají vyživujícím účinkem, aniž by vlasy zatěžovaly. Olej předchází poškození vlasů i roztřepeným konečkům.

Bronde svépomocí? Raději ne

Pokud si pohráváte s myšlenkou, že si bronde ve vlasech vykouzlíte sami ve své koupelně, raději ji zavrhněte a svěřte svou hřívu do rukou profesionálů. Kadeřník vám namíchá odstín přímo na míru tak, aby ladil s vaším tónem pleti i barvou očí. Barvení by měl vždy provádět odborník.

Sami doma se pak ale můžete starat o to, aby si barva ve vlasech udržela svou zářivost. Poproste svého kadeřníka, aby vám namíchal odstín Color Gloss+Care Emulsion. Doma jím pak barvu snadno oživíte.

Nové a trendy účesy s bronde v hlavní roli

Bronde je jedním z nejvýraznějších trendů roku 2022. A není divu, tento mix blond a hnědých tónů vyniká obrovskou rozmanitostí. Jak může vypadat?

Bronde vlny

Bronde vypadá perfektně v kombinaci s nepřehlédnutelnými kadeřemi. Plynulý přechod tmavých kořínků do světlých konečků dodává každému účesu neotřelý vzhled.

Bronde Shadow Roots

Novou dimenzi bronde účesu vykouzlí trend Shadow Roots, kdy je horní třetina délky vlasů tmavší než spodní, a look tak získává zajímavou dynamiku.

Bronde Balayage

Souhra blond, hnědých a karamelových tónů na dlouhých vlasech nastartuje skutečnou změnu, pokud po ní toužíte.

Svěží bronde

Sluncem políbený efekt s karamelovými odlesky a přirozeně tmavými kořínky vytvoří svěží a velmi mladistvý look.

Zářivá bronde

Světlé blond prameny se v konečcích mění na téměř platinovou, kořínky jsou tmavé a délky mají hřejivě hnědý tón – i tak může bronde vypadat.

Multitone bronde

Pokud se vlasy rozzáří velkým množstvím různých odstínů hnědé a blond, vznikne absolutní mistrovské dílo.