Jste zde

Gel, krém nebo balzám? Jak pečovat o oční okolí a nechat zmizet tmavé kruhy i vrásky

Oči dokáží hodně prozradit i beze slov. Smějí se, září, flirtují, přitahují pozornost, odhalují nadšení a spoustu dalších emocí. Vyjadřují naše pocity, a pokud jde o první známky stárnutí, objevují se nejdříve právě v okolí očí. Zaslouží si proto důkladnou péči, a to obzvlášť v současné době, kdy roušky a respirátory ukazují často právě jen je.

Proč je péče o oči tak důležitá?

Ve srovnání s dalšími částmi pokožky na obličeji je kůže okolo očí velmi tenká a jemná. Nachází se zde méně potních a mazových žláz a je neustále v pohybu v důsledku mrkání. Kromě nejrůznějších vnějších vlivů jsou pak oči vystaveny také genetickým faktorům. Vrásky, drobné linky, suchost nebo zarudnutí, to jsou nejčastější problémy, které se k této oblasti váží. Díky důsledné a cílené péči je však možné známky stárnutí výrazně zredukovat.

Jakou péči oblast očí potřebuje? 

Nesmírně důležitá je dostatečná hydratace. Správné přípravky pro péči o oční okolí by měly dodávat vlhkost, podpořit svým složením ochrannou vrstvu kožní bariéry a nezpůsobovat podráždění. Pro dodání hydratace jsou vhodné například gely s kyselinou hyaluronovou. Produkty proti stárnutí očního okolí pak díky obsaženým účinným aktivním látkám cíleně bojují proti vráskám v této oblasti. 

Problém č. 1: Oteklé oči

Vsaďte na oční gely

Oči jsou ráno unavené a oteklé a hezky je nalíčit je tak problém. Zní vám tato situace povědomě? Pokud ano, vezměte si na pomoc oční gel s chladivým účinkem. Oční gel ALCINA Hyaluron 2.0 k tomu navíc dodá potřebnou hydrataci a vyplní drobné vrásky. Pro ještě větší osvěžení jej můžete před ranním nanesením vložit na noc do ledničky, pak už stačí jen jemně vklepat do pleti a užívat si svěží pocit. Rozzářit unavené oči pomáhá také Oční gel ALCINA. Díky svému složení s obsahem panthenolu, světlíku lékařského a lipového květu příjemně zklidňuje oteklé oči a váčky pod očima budou minulostí. Využití najde i v pylové sezóně, pomáhá totiž mírnit projevy alergie. 

Profi tip: Osvěžující péči proti otokům lze použít také jako masku. Stačí nanést bohatou vrstvu očního gelu na danou oblast a po deseti minutách jemně odstranit vatovým tamponkem. 

Problém č. 2: Suché oční okolí a vrásky

Pomůže oční balzám 

Právě v očním okolí se obvykle objevují první vrásky. Pokožka zde potřebuje intenzivní hydrataci, aby nedocházelo k jejímu vysoušení, vzniku vrásek a byla tak chráněná před dalším stárnutím vlivem vnějšího prostředí. Proti suchosti dobře funguje bambucké máslo nebo kyselina linolová. Účinné látky jako pentapeptidy, kyselina hyaluronová nebo panthenol, které najdeme v ALCINA Balzámu na oči, pak podporují vlastní produkci kolagenu v pokožce a vyhlazují ji. Pro boj proti vráskám je ideální nanášet oční krém nebo balzám ráno a večer. 

Problém 3: Unavené oči

Dopřejte si relaxaci s maskou

Dlouhý den před obrazovkou počítače nebo několikahodinové soustředění se při řízení představuje pro oči velkou námahu, zaslouží si proto cílenou a intenzivní péči s maskou. Úlevu v chladných měsících poskytne Kašmírová hřejivá maska na oči, která po reakci s kyslíkem vytváří příjemné teplo a po deseti minutách budou vaše oči odpočinuté a tmavé kruhy méně viditelné. 

Problém 4: Tmavé kruhy

Vezměte si na pomoc korektor

Snahu vypadat svěže a odpočatě často komplikují tmavé kruhy pod očima. I pro profesinály je v těchto případech první volbou korektor. Authentic Concealer ALCINA se postará nejen o zakrytí právě kruhů pod očima, ale zahladí také jemné vrásky a další nedokonalosti pleti.