Jste zde

Get the Glow: Vytvořte si zářivé líčení pro každou příležitost

Před každou party si klademe otázku, co si obléct na sebe a jaké líčení zvolit, abychom co nejvíce zvýraznili své přednosti. Zářivý make-up bude trefou do černého - je elegantní a působivý, ale přesto přirozený. Bledou pleť po zimě pomocí správné péče a dobře zvolených barev povzbudí. Abychom však zářivé pleti docílili, je důležité použít lesk na správných místech. Tou pravou kouzelnou zbraní je rozjasňovač. Vytvoří jemný lesk, díky pigmentům odrážejícím světlo skryje jemné vrásky i unavený dojem a výsledkem je svěže vypadající pleť.

Příprava s péčí

Nejlepším základem líčení je pečlivě připravená pleť za pomoci krému. V zimě, kdy je vzduch kvůli radiátorům sušší, je péče speciálně určená pro daný typ pleti zvláště důležitá. Pokud se vaše pleť rychle stahuje, můžete pod krém nanést ještě vyrovnávací a hydratační sérum.

Primer dodá výdrž

Primer oceníte především při přípravách na dlouhou noc. Je základem pro zářivou pleť a prodlužuje výdrž líčení, funguje totiž jako spojovací článek mezi péčí a make-upem. Když jej nanesete po péči, krásně vyrovná pleť a zabrání tomu, aby se pigmenty z make-upu později nehezky usadily v pórech a jemných vráskách.  Některé primery navíc obsahují třpytivé částečky, které obličej opticky rozzáří.

Zakrýt nedokonalosti

Tmavé kruhy pod očima či žilky zakryje korektor. Je však třeba zvolit o něco světlejší odstín, než je odstín vašeho make-upu. Dobře se nanáší a roztírá navlhčenou houbičkou, případně jej můžete vklepat konečky prstů.

Make-up pro pleť snů

Základem úspěchu je make-up dobře zapracovat, aby nevypadal flekatě. Tekutý make-up se dobře roztírá pomocí štětce, s krémovým make-upem se nejlépe pracuje pomocí houbičky tvarované do špičky. Dosáhnete tak i na méně dostupná místa, jako jsou například oční koutky. S make-upem v tyčince ve dvou odstínech můžete zvýraznit například lícní kosti (tipy, jak na contouring, najdete zde). Pokud vám stačí menší krytí, můžete místo make-upu použít tónovaný denní krém. Pro perfektní líčení je nezbytné mít v koupelně dostatek světla. Dobrou investicí je speciální make-up zrcadlo s osvětlením, které se podobá dennímu světlu.

Rozjasňovač pro větší lesk

Rozjasňovač ve zlatavých či narůžovělých odstínech na lícních kostech nebo trochu nad nimi krásně zvýrazní tváře. Pokud chcete dosáhnout optického zúžení nosu, naneste jej podél něj.

Svěží tváře

Tvářenka je pro vytvoření efektu svěžích líček nepostradatelná. Krémovou nebo pudrovou tvářenku v růžovém či meruňkovém odstínu naneste do středu tváří a rozetřete směrem ven. Pro aplikaci můžete využít prsty i štětec.

Upoutejte pohledem

Toužíte-li po perfektním líčení očí na dlouhé hodiny, použijte bázi pod oční stíny, která zabrání tomu, aby se oční make-up po nějaké době rozmazal či slil.  Pokud chcete přitáhnout pozornost, použijte třpytivé barvy – například kajalovou tužku v odstínu metallic brown, kterou orámujte oko podél spodní i horní linky. Na pohyblivém víčku vynikne hnědý odstín, který naneste i do očního záhybu a vystínujte jím vnější koutek. Do vnitřního koutku pak pro rozjasnění naneste perleťový oční stín.

Svůdné řasy

Řasenku můžete nanést i v silnější vrstvě. Do vnitřních kousků a pod obočí naneste rozjasňovač. Trocha lesku na nejvyším místě pod obloukem obočí totiž pohled otevře a rozzáří. Obočí můžeme přirozeně zvýraznit pomocí pudru nebo tužky.

Rty

Pokud celkové líčení klade důraz na oči, mohou se rty držet spíše zpátky a stačí je přetřít rtěnkou či leskem v meruňkových či bobulovitých tónech. Jestliže rtům chcete dodat objem, naneste na střed srdíčka nad horním rtem rozjasňovač.