Jste zde

It’s never too late: nikdy není pozdě najít dokonalou péči proti vráskám

Je výkonná, účinná, antioxidační a přichází v ten pravý čas. ALCINA představuje novou řadu proti vráskám It’s never too late, která vás přesvědčí, že nikdy není pozdě na nový začátek, na odvážná rozhodnutí, ani na mladší vzhled pleti. Rozlučte se s vráskami a užijte si prokazatelné omlazení!

Co o nás říká naše tvář

Genetika má na vzhled naší pleti vliv pouze z 20 až 30 %. Zbylý podíl patří celé řadě dalších faktorů, jako jsou životní styl, stres, nedostatek spánku, hormonální změny či prostředí, v němž žijeme. Silné slunce nebo extrémní vítr totiž působí na naši pleť stejně negativně, jako znečištěné ovzduší ve městech. Dobrou zprávou je, že důsledkům těchto faktorů se můžeme vyhnout pomocí vhodné péče. Klíčem však je svou pleť poznat a pochopit její potřeby. S její analýzou vám pomůže dobře vyškolená kosmetička, která pozná, zda vám nechybí hydratace, co způsobuje zarudnutí pleti a vysvětlí i další problémy s pletí. Možná tak zjistíte, že vaše dosavadní péče pro vás není úplně vhodná, možná vám však postačí jen změna životního stylu. Důležité však je změnu provést. Nikdy totiž není příliš pozdě, abychom udělali něco pro krásu své tváře!

Hloubkové čištění obličeje – základ péče o pleť

Jakmile se začnete o péči o pleť zajímat, čištění je jedním z prvních výrazů, na které narazíte. Koneckonců již malé děti si ráno myjí obličej studenou vodou. Pokud však má pleť zůstat mladistvá a zdravá, pouze voda nestačí. V případě hloubkového čištění je důležitým krokem působení tepla – například v podobě teplého obkladu nebo vlažné vody, aby se co nejvíce otevřely póry. To vede k lepšímu absorbování následných pečujících produktů a po otevření pórů je také možné snadněji odstranit černé tečky a pupínky pomocí peelingu nebo kyselin. Není třeba se lekat, pro tyto účely se obvykle používají ovocné kyseliny, které se v pečujících produktech nacházejí často. Aktivní tonikum ze série It’s never too late obsahuje malé množství ovocné kyseliny a funguje jako hloubkové čištění pleti a peeling v jednom – zbavuje pleť odumřelých kožních buněk, zlepšuje schopnost pokožky vázat vodu a stimuluje kožní buňky k rychlejší regeneraci.

Dejte vráskám sbohem

Po důkladném vyčištění pleti přichází čas na skutečně intenzivní péči, která unavené kožní buňky probudí opět k životu. Pleťový krém proti vráskám z řady It’s never too late obsahuje koktejl účinných látek v čele s Matrixyl kolagenem, který aktivuje přirozený regenerační proces kůže, vyhlazuje vrásky a podporuje elasticitu pleti. Doplňují jej koenzym Q10, který zajišťuje zdravý růst kůže, a vitamín E, jenž jako silný antioxidant pokožku chrání před volnými radikály. Speciální péči si pak zaslouží oční okolí, kde nejčastěji vznikají první vrásky. Pro něj je určen Oční balzám proti vráskám, který se pomocí komplexu Aquarich, bambuckého másla a vitamínu E stará o intenzivní hydrataci, pečuje o namáhanou pokožku, redukuje vrásky způsobené suchostí pleti a mimikou a zároveň pleť chrání před dalším stárnutím v důsledku vlivů vnějšího prostředí.