Jste zde

Jak docílit objemu i u jemných vlasů?

Se svými vlasy není spokojeno mnoho žen a spousta z nich si stěžuje na nedostatečný objem. Základem řešení tohoto problému je správný střih. Pokud jej však nepodpoříte odpovídající péčí, ani ten vám nepomůže k dlouhodobé spokojenosti. U jemných vlasů je správná volba šamponu obzvlášť důležitá, protože právě jemné vlasy ztrácí objem velmi rychle. V přípravcích se tak dívejte nejlépe po pěsticích látkách, které vlasy vyživí. Vhodné jsou například keratin nebo ceramid, které vlas obalí a „načechrají“. Bez správné péče vlasům naopak hrozí zplihlost a lámání.

Push-up efekt u kořínků

Jemným vlasům pomůže k objemu správná technika fénování a odpovídající stylingové přípravky. „Před fénováním do vlasů vmačkejte stylingový krém, který vlasy krásně nadzvedne. Potom je vyfénujte přes hlavu. Až budou vlasy téměř suché, vezměte si na pomoc kulatý kartáč. Pokud chcete nadzvednout části u kořínků, „vytahujte“ pomocí hřebenu či kulatého kartáče vlasy od kořínků směrem nahoru a teplý vzduch nasměrujte přímo na ně. Na závěr, když jsou vlasy suché, je profoukněte ještě studeným vzduchem, abyste objem zafixovali. Důležité je vlasy nefénovat proti směru růstu, jejich struktura by tak zhrubla a ztratily by lesk. Také dejte pozor, abyste vlasy vyfénovali úplně do sucha, jinak by účes spadl. Nejdůležitější je však stále dobrý střih,“ říká Robert Mrosek, kadeřnický ambasador značky ALCINA. Pro jemné vlasy je ideální mikádo střižené po bradu. Nedoporučují se naopak výrazně sestříhané vlasy. U dlouhých vlasů dodá pohyb velmi jemné sestříhání.

Tip 1: Mikádo ve výrazné barvě

Mikádo v délce po bradu, šikmá ofina, rovný střih a podstřižení v zátylku – tento účes zajistí ve vlasech perfektní objem. Pro dosažení jasné, ledové blond byly použity přípravky Ice-Blond, které redukují nechtěné žluté odstíny a zároveň o jemné vlasy pečují. Pro lepší strukturu a uhlazení neposlušných pramenů pak do vlasů můžete použít stylingový gel nebo vosk, který vlasy nezatěžuje.

Tip 2: Kouzelné lesklé vlny

Dlouhé vlasy mohou často působit matně, unaveně a poškozeně. Vlasy modelky byly celkově zkráceny kvůli poškozeným konečkům a jemně sestříhány v přední části pro větší objem. Téměř neznatelné sestříhání v délkách propůjčilo účesu pohyb. Pěsticí tónování v kaštanovém odstínu dodalo úžasný lesk. V důsledku barvení se lehce narušila vrchní vrstva vlasu, což způsobilo, že vlasy jsou hrubší. Natočení vlasů kulmou do různých směrů vytvoří přirozený efekt – nezapomeňte předtím použít ochranu před teplem.

Nezapomeňte na opatrné vysoušení a ochranu před teplem

Vlasy se snažte fénovat na nejnižší teplotní stupeň a kulmujte je až tehdy, když jsou naprosto suché. Předtím vždy použijte ochranu proti horkému vzduchu.  

Lesk: Pěsticí spreje, které se nevymývají, dokáží strukturu vlasů vyhladit a dodat jim lesk. Pro více dynamiky ve vlasech, například u vln, použijte objemový sprej, který vlasy nebude slepovat. Stačí jej nastříkat do délek a zapracovat. Vlasy češte kartáči s přírodními štětinami, které jsou k vlasům obzvlášť šetrné. Na závěr dosušte přes velký kulatý kartáč.

Závěrečná úprava: Dejte si pozor na příliš velké vrstvy vosku a gelu – kvůli nim mohou vlasy rychle vypadat mastně. Raději buďte s dávkováním opatrní. Vlasové spreje na vlasy stříkejte odspodu nahoru, jednotlivé prameny to krásně nadzvedne.

Podpora: Pudr pro objem vlasů pomůže účes okamžitě nadzvednout. Dá se použít do vlhkých i suchých vlasů, takže je vhodný i na použití mezi jednotlivými mytími. Rychle dodá vlasům pevnost a sílu. Stačí je rozdělit na pěšinky, posypat pudrem a jemně prsty vmasírovat. A objem je na světě!

Pomoc pro rychle se mastící vlasy

Pokud chcete regulovat redukci mazu, nemyjte si vlasy každý den – i když je to někdy těžké. Používejte lehkou péči, jako jsou například speciální šampony pro mastné odrosty, které čistí jemně a důkladně. Pečující balzámy pak používejte jen do délek vlasů. Snažte se prsty vlasy během dne příliš nepročesávat, tím totiž roznášíte maz od pokožky hlavy do délek, vlasy tak rychleji „pramínkují“ a vypadají mastně.