Jste zde

Jak mít lesklé vlasy i v zimě?

S příchodem zimního období přichází i čas extrémních teplotních rozdílů, zvýšeného výskytu smogu a čepic. To jsou příčiny toho, proč naše vlasy v zimě vypadají matně, ztrácí pružnost a třepí se. Možná patříte k těm, kteří si myslí, že to k zimě prostě patří a musí se to nějak přežít. Přitom stačí málo, a i vy můžete mít pod čepicí svěží a lesklou hřívu.

Sáhněte po zimním šamponu

Aby byly vlasy zdravé, potřebují být čisté, mít dostatek výživy a hydratace. Vlasy tedy umývejte tak často, jak potřebujete. Vlivem zvýšeného znečištění ovzduší v zimním období na vlasech ulpívá mnohem více nečistot než jindy, a tak ani každodenní mytí není na škodu. Zvláštní pozornost věnujte výběru správného šamponu. Váš zimní šampon by měl vlasy důkladně vyživovat a zároveň hydratovat. Šampon nechte působit o něco déle, než jste zvyklí, aby mohly účinné látky proniknout hluboko do vlasu. Tipem pro zimní péči o vlasy je Kašmírový šampon, který obsahuje vzácné výtažky z kašmíru, vlasy šetrně čistí, dodává jim lesk a pružnost a redukuje statický náboj. Ideální je používat jej spolu s Kašmírovým balzámem, který oslní luxusní vůní a vlasy krásně pěstí. Pokud balzám nepoužíváte, zařaďte jej do své výbavy alespoň v zimě. Uzavírá povrch vlasu a ty se pak méně lámou, jsou příjemně hebké na dotek a dobře se rozčesávají.

Pro lesk a zdraví vlasů

Pokud hledáte komplexní řadu zimní péče o vlasy, snadné řešení nabízí ALCINA v podobě ucelené luxusní řady Royal s výtažky z perel a kašmíru. Kašmír zvyšuje pružnost a regeneruje poškozenou strukturu vlasů, zatímco extrakt ze sladkovodních perel přináší brilantní lesk. Řada obsahuje čtyři přípravky – šampon, balzám, kúru a sérum -  které na sebe navazují a navzájem se doplňují. Regenerují a pěstí narušené a dlouhé vlasy, aniž by je zatěžovaly.

Nezapomeňte vlasy chránit

Naučte se v zimě používat i bezoplachové přípravky, které na vlasu vytvoří ochranný film. Olejový elixír Nutri Shine s luxusními výživnými oleji dodá suchým a matným vlasům lesk. Díky arganovému oleji jsou vlasy zdravé a hebké. Lehká receptura přípravku vlasy nezatěžuje a současně redukuje elektrostatický náboj. Navíc kolem vaší hlavy rozvine příjemnou vůni.