Jste zde

Jak oddálit stárnutí pleti?

Stárnutí pleti se obvykle viditelně projevuje od 30. roku věku, ale první procesy probíhají dříve, už okolo 25. roku. Začíná klesat produkce kolagenu a elastinu, kůže hůř hospodaří s vodou a buňky se obnovují stále pomaleji, což vede k horší regeneraci pokožky. Co můžeme pro svou pleť udělat, abychom tyto procesy co nejvíce oddálili?

Vsaďte na správné složení

Při výběru ideální péče na ochranu pleti proti předčasnému stárnutí hledejte v produktech ty správné účinné látky. Chybět by mezi nimi neměl křemík. Ten se sice v lidském těle objevuje pouze ve stopovém množství, ale jeho role je nenahraditelná. Je důležitý například při výstavbě kostí, zubů, vlasů či nehtů. V pleti se podílí na tvorbě kolagenu a podporuje tak pevnost a pružnost pojivové tkáně. S rostoucím věkem však jeho množství v pokožce stále klesá a je třeba jej doplňovat a čelit tak dalšímu poklesu křemíku.

Hit jménem biotechnologická pavučina

Křemík najdete například v novém Pre-Aging krému od ALCINY, který pomáhá oddalovat stárnutí pleti i za pomoci další účinné látky – biotechnologické pavučiny. Tato moderní „ingredience“ v oblasti péče o pleť se jako ochranný prodyšný film jemně rozprostře po pokožce. Pavoučí hedvábí vytvoří bariéru před potenciálně škodlivými malými molekulami, mikroorganismy či dráždivými látkami a podporuje tak funkci přirozené ochrany kůže. Zároveň se biotechnologická pavučina stará o to, aby další účinné látky zůstaly v pokožce déle a mohly tak lépe působit. Vyrobená je synteticky, takže se jedná o čistě veganskou kosmetickou složku.

Funkční díky galenice

Spolu s obsaženým křemíkem a biotechnologickou pavučinou hraje v krému podstatnou úlohu také galenika. Právě ta zajišťuje, že se aktivní látka dostane na to správné místo, kde bude působit co nejefektivněji. Z toho důvodu najdeme v kosmetických přípravcích vedle samotných účinných látek také pomocné látky jako oleje, lipidy či mastné kyseliny. Právě jejich vzájemnou kombinací a přesně odměřeným množstvím dochází k maximálnímu efektu pro pleť.

Hodí se pro mě Pre-Aging krém?

Pokud je správně používán, hodí se Pre-Aging krém téměř pro každý typ pleti. Samostatně je ideální pro mírně mastnou, smíšenou nebo mírně suchou pleť, a to i v případě, že je pleť citlivá. Jestliže máte pleť suchou, můžete pod krém použít gel, sérum, nebo nanést vydatnější krém přes Pre-Aging.

Přečtěte si také:

Dokonalá pleť v pěti krocích