Jste zde

Jak se o vlasy a pleť starat v horkých dnech?

V horkém létě slýcháme ze všech stran doporučení ohledně dostatečného přísunu tekutin. V tropických dnech snese naše tělo vody více a ocení ji i naše pokožka, která bude díky dodržování pitného režimu hydratovaná a vypnutá. Zapomínat bychom neměli ani na ochranu proti slunečnímu záření. SPF faktor nenabízí pouze opalovací krémy, ale hledat jej můžete i v pleťových krémech či sérech. Co dalšího můžeme v teplém období roku pro svou pleť a vlasy udělat?

Lehká péče

Na rozdíl od zimy, kdy naše pleť ocení hutné a mastnější krémy, můžeme v létě přejít na lehčí péči. Hodí se především hydratační krémy nebo třeba lehké gely. Správnou volbou jsou například produkty s obsahem kyseliny hyaluronové, které uhasí žízeň pokožky, a přitom nezanechají na pleti nepříjemný lepivý film. Pleť však kyselinu hyaluronovou ocení i proto, že její přirozená produkce s věkem klesá, což má za následek rychlejší vysychání pleti a vznik vrásek.

Tip: Hyaluron Pleťový nebo Oční gel uchovávejte přes léto v ledničce. Poskytnou tak příjemné osvěžení a uvolnění třeba i pro unavené či oteklé oční okolí.

Zklidněte pleť

Po pobytu na slunci nám naše pleť za větší porci pozornosti poděkuje. Jednou týdně ocení například masku, která pleť zklidní a posílí cévy (např. Klidnicí maska). Podobný účinek mají i produkty s aloe vera.  

Letní vzpruha

Máte pocit, že je vaše pleť trochu zašedlá? Zkuste ji povzbudit peelingem, který odstraní odumřelé buňky, pokožku krásně rozzáří a ta zůstane příjemně hladká. V létě nezapomínejte ani na dostatek krému, protože každé koupání či sprchování pokožku vysušuje. Jestliže byste rádi nachytali trochu bronzu, ale „péct“ se na sluníčku není nic pro vás, vyzkoušejte samoopalovací krém. Dodá vaší pleti zdravý a opálený vzhled, ale bez rizik spojených se sluněním.

SOS make-up tipy na léto

Pleť

O make-upu v horkých dnech platí, že méně je někdy více. Suchá pokožka místo něj ocení například tónovací krém. Pokud se bez make-upu neobejdete, sáhněte v létě po lehkých texturách s SPF faktorem. V případě mastné pleti pak nezapomeňte make-up dostatečně zapudrovat. Na závěr přidejte trochu bronzeru pro přirozeně rozzářený výsledek.

Oči

Jedním z rizik používání očních stínů v létě je jejich nepěkné slití v záhybu očního víčka. Vezměte si proto v létě na pomoc podkladovou bázi pod oční stíny, která jejich výdrž prodlouží a líčení bude vypadat ještě o něco lépe.

Rty

V létě se vyplatí vsadit na dlouhotrvající rtěnky, kterým můžete ve výdrži ještě pomoci tak, že rty před nanesením poprášíte pudrem. Při delším pobytu na slunci vám však především citlivé rty budou vděčné za balzám na rty s SPF ochranou proti UV záření. Ten můžete aplikovat i pod rtěnku.

Péče o vlasy

Slunce, chlor a slaná voda – to jsou letní nepřátelé vlasů. Proto je vhodné věnovat vlasům dostatečnou péči už před tím, než na dovolenou odjedete. Vyčerpá je tak totiž o něco méně. Šampony s obsahem kyseliny hyaluronové dodají potřebnou hydrataci, radost jim udělá i péče s arganovým či hroznovým olejem, která vyhladí strukturu vlasů a dodá lesk. I unavené konečky pak ocení hýčkání vlasovým olejem. Pokud si neumíte představit styling bez fénu či žehličky, nezapomeňte vlasy předem chránit ochranným sprejem. Ideální však je tyto pomocníky v horkých dnech vynechat úplně.

Přečtěte si také:

Krásná díky vodě