Jste zde

Jak si poradit s roztřepenými konečky?

Nepříznivé počasí, nevhodné produkty, časté fénování a žehlení, způsob, jak se o vlasy po umytí staráme, ale i věk — to vše může mít za následek roztřepené konečky. Nejnáchylnější jsou k nim vlasy suché, křehké a dlouhé. Pokud se vlasům nedostává dostatečná hydratace a výživa, vlasová kutikula přestává plnit svou ochrannou funkci a vlasové vlákno se může poškodit. S roztřepenými konečky si nejlépe poradí kadeřnické nůžky, ale vyhnout se jim můžeme především díky prevenci.

Jak předcházet roztřepeným konečkům?

Češte vlasy šetrně

I něco tak běžného, jako je česání vlasů, může napomáhat třepení konečků. A to v případě, že vlasy češete příliš agresivně. Zvolte tedy šetrný hřeben či kartáč a začněte s pročesáváním od konečků. Postupujte výš a výš a až na závěr vlasy pročešte po celé délce.  

Balzám po každém mytí

Pokud vlasům při každém umývání dopřejete péči v podobě balzámu, budou jásat. Uzavírá totiž kutikulu, vyhladí strukturu vlasů a ty jsou pak méně namáhány. Vlasy se vám odmění svým leskem a zvýšenou odolností.

Maskujte

Alespoň jednou týdně své vlasy hýčkejte pomocí masky či kúry. Tento rituál díky obsaženým účinným látkám zajistí, že vlasy budou méně náchylnější k poškození a lámání.

Pozor na horký vzduch

Fénování, kulmování a žehlení je pro spoustu z nás denní rutina. Bohužel je ale horký vzduch zároveň jednou z hlavních příčin třepení konečků, neboť způsobuje narušení přirozené rovnováhy vlhkosti ve vlasu. Řešením je omezit používání těchto stylingových pomocníků, zapínat tyto přístroje pouze na nižší teplotu a nikdy nezapomenout vlasy před jejich použitím chránit. Poohlédněte se po produktech s anti-heat faktorem, které vlasům poskytnou potřebnou ochranu.

Tip: Dopřejte vlasům extra porci péče s Fluidem pro vlasové konečky. Díky vysoké koncentraci účinných látek okamžitě regeneruje, posiluje a užijete si s ním i hedvábný lesk, který ve vlasech vydrží po celý den.

Další tipy:

1. Konečky si nechávejte pravidelně zastřihávat.

2. Po sprchování vlasy netřete ručníkem, ale vodu jen vymačkejte.

3. Vlasy občas sepněte, aby se netřely o oblečení na ramenou.

4. Nesvazujte vlasy gumičkou stále na stejném místě.

5. Používejte šetrné gumičky (například bez kovových spojů).

6. Vlasy nebarvěte doma, ale svěřte barvení odborníkovi.

7. Před fénováním, kulmováním či narovnáváním použijte přípravky na ochranu před teplem.

9. Používejte kartáče z přírodních materiálů.

Budete-li se řídit těmito radami, jak předcházet poškození vlasových konečků, bude i pro vaše vlasy platit heslo: konec dobrý, všechno dobré!