Jste zde

Jeden účes, dvě varianty stylingu

Na začátku každého účesu je dobrý střih – a je jedno, zda se jedná o dlouhé vlasy, mikádo po bradu nebo krátký sestřih. Často ale nemáme ten správný nápad, jak si účes upravit tak, aby nevypadal stále stejně. Popíšeme vám proto krok za krokem, jak můžete pomocí několika jednoduchých tipů ze svého účesu udělat něco víc. Naše „Fashion-Looks“ vám ukážou dvě možné podoby jednoho účesu.

První varianta je upravená jen lehce a podtrhuje přirozenou strukturu vlasů. Vytváří tak moderní, elegantně ležérní účes. Druhá varianta je na úpravu o něco náročnější. Výsledek je bohatší a potřebuje více stylingu. Na přípravu je sice třeba více času, ale výsledkem oslníte na slavnostní večeři nebo třeba i na červeném koberci.  Nechte se inspirovat proměnlivostí aktuálních trendových účesů!

Vlny

  1. Rozpuštěné vlasy s pěšinkou uprostřed padají ve vlnách, které vypadají, jako bychom je promnuli v rukách. Abyste takových vln dosáhli, spleťte vlhké vlasy na noc do dvou copů. Ráno je upravte pomocí solného spreje tak, aby vypadaly jako rozevláté plážové vlny.
  2. Druhá varianta je sice namáhavější, ale stojí za to. Vetřete do vlasů Pěnu pro objem vlasů a vyfénujte je přes kulatý kartáč. Nezapomeňte však nejdříve použít ochranný přípravek proti teplu (například Hyaluron 2.0 Sprej). Poté vlasy po pramíncích natočte kulmou, nechte vychladnout a pročešte. Vrchní vlasy kolem pěšinky lehce natupírujte a odstávající vlasy vyhlaďte pomocí Spreje na vlasy.

Moderní mulet

  1. Sestříhané vlasy moderního muletu se snadno vlní. Pokud máte přírodní vlny, můžete do vlhkých vlasů pouze vmačkat Pěnu pro objem vlasů a potom je vysušit hlavou dolů. Rovné vlasy ještě vlhké spleťte na noc do copu a nechte tak uschnout. Ráno vpracujte stylingový krém a ofinu vyfoukejte přes kulatý kartáč.
  2. Pro účes „Half-up-do“ vpracujte do vlasů Pěnu pro objem, Modelovací pěnu a ochranu proti vysokým teplotám a vyfénujte do sucha. Potom horní část vlasů oddělte, u kořínků natupírujte a na temeni sepněte sponkami. Pro lehké vlny v délkách nakulmujte.

Pixie

  1. U tohoto Pixie střihu jsou vlasy po stranách, vzadu a na krku střiženy krátce s měkkými přechody. Horní část dlouhá alespoň deset centimetrů je asymetricky střižená do tvaru trojúhelníku. Vrchní vlasy spadají lehce do obličeje a jsou upraveny pomocí vosku na vlasy do kýženého tvaru.
  2. V elegantním provedení působí Pixie velmi charismaticky. Vytvořte pěšinku po straně a pramínky nad čelem vytvarujte rukama s pomocí Gel vosku.

Mikádo

  1. Toto vlnité mikádo s ofinou má přirozeně velký objem. Lehké sestříhání zařídí, že vrchní vlasy nebudou příliš těžké. Pro styling použijte přípravek na ochranu proti vysokým teplotám (např. Hyaluron 2.0 Sprej). Pokud chcete, můžete do vlasů vmačkat Pěnu pro objem vlasů a vlasy vysušit obráceně pomocí difusního nástavce.
  2. Mikáda s definovanými a vypracovanými vlnami docílíte použitím krému pro vlnité vlasy, který vpracujete do ještě vlhkých vlasů. Vlasy poté nechte přirozeně uschnout. Stylingový krém vlny vymodeluje, pro ještě větší efekt natočte jednotlivé prameny na kulmu s úzkým nástavcem.

Přečtěte si také:

Fascinující blond je hitem i letos