Jste zde

Klasická modrá: barva roku 2020

Každý rok vyhlašuje institut Pantone barvu roku a každý rok je tento okamžik napjatě očekáván. Nyní už víme, jaký odstín bude designu, módě a mnoha dalším odvětvím v roce 2020 vládnout. Královnou se stala klasická modrá – nadčasová, elegantní a jednoduchá.

Pantone 19-4052: Barva posouvající myšlení

Barva roku není společností Pantone vybírána náhodně. Vždy se snaží reflektovat náladu ve společnosti a aktuální dění. Classic Blue, připomínající oblohu za soumraku, symbolizuje naši touhu po stabilitě a pevných základech, na něž se při přechodu do nové éry budeme moci spolehnout. „Žijeme v době, která vyžaduje důvěru a víru. A právě tento druh stálosti a důvěry vyzařuje odstín Pantone 19-4052 Classic Blue, modrý tón, na nějž se můžeme vždy spolehnout,“ říká Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone Color Institute. Barva evokuje nekonečnou večerní oblohu a povzbuzuje k tomu přemýšlet hlouběji, rozšířit naši perspektivu a otevřít tok komunikace.

Najděte klid s klasickou modrou

Naše psychika vnímá odstín Classic Blue jako uklidňující barvu, která nabízí útočiště a přináší pocit klidu. Ten tak můžeme přenést do mnoha aspektů našeho života. Odstín se totiž objevuje v módě, kráse, dekoracích i grafickém designu a umožňuje tak komukoliv nechat se jím (nejen) v novém roce obklopit.

Klasická modrá v módě

Jednoduše elegantní, sebevědomá a genderově neutrální klasická modrá se nepojí na konkrétní roční období, ale můžeme ji nosit během celého roku. A to v kombinaci s celým barevným spektrem i samostatně. V oblasti módy působí klasicky, avšak zároveň velmi moderně. Skvěle vypadá na mnoha různých materiálech od třpytivých metalických, přes lesklé a high-tech až po ručně vyráběné.

Klasická modrá v kráse

Osobitý a originální styl můžete vytvořit při zařazení odstínu klasické modré do své kosmetické výbavy. Slušet bude očím, nehtům i vlasům, a to v mnoha různých finiších od třpytivého „glam“ až po trendy matný vzhled.   

Klasická modrá v bytových dekoracích

Díky tomu, že vzbuzuje důvěru a vytváří pocit ochrany, je odstín Classic Blue oblíbený i v oblasti bytových dekorací. Vnáší do interiérů kreativitu a prostor proměňuje díky jedinečným barevným kombinacím. Vypadá skvěle na mnoha materiálech, texturách i povrchových úpravách.