Jste zde

Kompletní průvodce péčí o pleť a vlasy před svatbou

Dokonalá svatba vyžaduje především dokonalé plánování. A to nejen při zařizování místa, občerstvení, ubytování pro hosty a nespočtu různých detailů, ale i v oblasti příprav pleti a vlasů na velký den. A protože některé věci a úkony vyžadují čas, měla by správná kosmetická příprava začít už několik měsíců před svatbou. Přinášíme kompletní plán, díky kterému na nic nezapomenete. 

Šest měsíců před svatbou

Právě to je ideální čas nechat si odborně poradit od kosmetičky a kadeřníka, jaké produkty dostanou vaši pokožku a vlasy do skvělé kondice. Kosmetičku navštivte půl roku před svatbou a poté si zarezervujte termín na každých čtyři až šest týdnů. Pokožka potřebuje důkladně vyčistit, díky peelingu navíc bude hladká a svěží. Nezapomínejte ani na domácí péči. Jednou týdně obličej exfoliujte, zapojte také Skin Manager Pleťové tonikum, které se používá denně a pomáhá odstraňovat nečistoty i odumřelé buňky. 

Tato doba je také důležitá v případě, že nejste spokojeni s tvarem svého obočí. Ještě máte dostatek času nechat chloupky dorůst a upravit do požadovaného vzhledu. 

Vlasům dodáte sílu a zářivý vzhled pravidelnými kúrami jednou či dvakrát týdně. Promýšlet můžete pomalu i účes, stále je dost času i na to nechat vlasy dorůst. 

Dlouhodobá příprava:

Tři měsíce před svatbou

Heslo “čím více, tím lépe” v případě péče o pokožku nemusí vždy platit a je lepší pleť nedráždit příliš mnoha různými produkty. Raději ji nechte zvyknout si na pár přípravků, které jí vyhovují. Důležité je především čištění – použijte čisticí mléko, gel nebo pěnu. Nezapomínejte také na hydrataci. Aby byla pokožka hebká a vyživená, přidejte ke svému pleťovému krému také Hydratační sérum s komplexem Aquarich a bambuckým máslem. Použít jej lze i jako masku, která pokožce dodá intenzivní péči a doplní zásoby vlhkosti. Výrazný efekt má také Intenzivní ampulková kúra s hyaluronem 2.0 a vitaminem C. Hyaluron pokožku krásně vyplní a vitamin C pomáhá minimalizovat poškození UV zářením, pokožku zpevňuje a ta pak působí hladším dojmem. 

Myslet je třeba i na oční okolí. Oční gel nebo balzám zredukují linky i vrásky, které mohou být spojené se stresem. Nanášejte je jemným poklepáním do pleti, nejlépe před spaním. 

Tři měsíce před svatbou jsou také perfektní chvílí pro vytvoření vysněného tvaru obočí. Nechte vše na své kosmetičce. 

Přichází také čas začít se věnovat rukám i nohám, nezapomínejte ani na svůj krk a dekolt. Tyto často opomíjené partie si taktéž zaslouží pozornost a základní péči o ně zvládnete i doma, například pomocí Gelu na krk a dekolt s masážním kuličkovým aplikátorem.  

Rutinní péče:

Dva týdny před svatbou

Velký den se blíží, nervozita roste a kosmetické přípravy pomalu vrcholí. Dva týdny před svatbou se zaměřte na tón své pokožky. Pokud toužíte po troše bronzu, můžete se pomalu vystavovat slunci (nezapomeňte ale na opalovací krém), případně si pomozte samoopalovacím krémem. Před jeho nanesením si dopřejte peeling celého těla, čímž minimalizujete riziko vzniku nevzhledných skvrn. Pokud se šmouhy přeci jen objeví, není třeba panikařit, do svatby budou pryč. 

V péči o pleť nijak neexperimentujte a pokračujte v rutině, na kterou je pokožka zvyklá. 

Pokud chcete osvěžit barvu svých vlasů, přichází ta pravá chvíle pro plánování návštěvy kadeřníka. 

Týden před svatbou

I když máte plnou hlavu příprav a ladíte poslední detaily, nezapomínejte na dostatek spánku. Stres v kombinaci s nevyspáním totiž není dobrý ani pro vás, ani pro vaši pleť. Pokud si nemůžete vzít volno, vyzkoušejte například uklidňující jógu nebo si užijte masáž. Důležité je i dodržování pitného režimu. 

Naposledy si nechte upravit obočí, dopřejte si manikúru i pedikúru. V tuto chvíli věnujte pozornost i nehtům a nehtové kůžičce, pomůže vám v tom podkladový lak Healthy Look Base Coat.

Tipy na závěr:

Jeden až dva dny před svatbou

Naposledy použijte samoopalovací přípravky, zamezíte tak nechtěnému obarvení svatebních šatů. Vyhraďte si čas na nalakování nehtů, přidejte i hydratační masku na pleť. 

Tip na svatební make-up:

Cílem svatebního líčení je podtrhnout přirozenou krásu nevěsty. Nemělo by tudíž být příliš výrazné, aby výsledek nepůsobil přehnaně a uměle. Musí však dobře držet a zvládnout slzy i slunce a teplo. Dobrou volbou tak bude voděodolný make-up a oční stíny a primer a fixační sprej pro zajištění větší výdrže. 

Ve svatební den

Hyaluron 2.0 Oční gel pomůže proti tmavým kruhům pod očima a pohled rozzáří. Ideálně ho dejte na noc do ledničky, ráno vás osvěží ještě více. Další péči už ale nechte na vizážistce či kosmetičce, s vlasy si poradí kadeřnice. Na vše si nechte dostatek času, nepouštějte se do experimentů a postupujte tak, jak jste si to naplánovala při zkouškách. Například do rukou svědkyně či svědka svěřte pinetky či lak na vlasy, pokud by to účes během dne vyžadoval. 

Na poslední chvíli:

Tip: SOS sada pro svatební den by měla obsahovat náhradní silonky, kapesníky, rtěnku, pudr, náplast a pro všechny případy i zavírací špendlík a zubní nit.