Jste zde

Krásná díky vodě

Když se celebrit zeptáte na tajemství jejich zářivé pleti a perfektní postavy, je „pití velkého množství vody“ častou odpovědí. Dnes se přidávají samozřejmě i trendy záležitosti jako matcha tea, kokosová voda nebo různé detoxikační koktejly, ale i lékaři potvrzují, že dostatečný přísun vody je hlavním klíčem k pěstěné pleti.

Voda – podceňovaný kosmetický lektvar

Nejnovější nápoje zajišťující krásu k nám z Hollywoodu přicházejí takovou rychlostí, že občas zapomeneme, že jeden z těch nejlepších a nejlevnějších nám teče doma z kohoutku. Pokožku dokáže voda příznivě ovlivnit velmi rychle a snadno. Pleť je díky ní zásobena vodou zevnitř a při pravidelném pití dostatečného množství je tak vypnutější, mladistvější a hydratovaná. Tato blahodárná tekutina navíc podporuje třeba také krevní oběh.

Pijte správně

Podle Německé společnosti pro výživu (DGE) by měl zdravý člověk vypít zhruba 1,5 litru vody denně, a to nejlépe v menších dávkách v průběhu celého dne. Kromě toho bychom pak měli dalších asi 900 ml tekutin do svého těla dostat v potravinách. Tyto údaje platí pro průměrného dospělého člověka, ale přizpůsobit je musíme svému životnímu stylu a zdravotnímu stavu.

Pitný režim s aplikací

Na dodržování pitného režimu se dá, pokud nejste zvyklí hodně pít a nemíváte žízeň, snadno zapomenout. Dnes už však máme řadu pomocníků, kteří nám s tím mohou pomoci. Stačí k tomu dokonce chytrý telefon. Na Google Play či v Apple Store najdete celou řadu aplikací, jako je například Hydro Coach, které budou váš pitný režim hlídat. Spočítají za vás, kolik vody byste měli vypít, a navíc vás k tomu pomocí připomínání popoženou. A ke stažení jsou zdarma.

Aby vás pití bavilo

Popíjení obyčejné vody po celé léto vás začíná trochu nudit? Pak vyzkoušejte infuzovanou vodu! Jedná se o čistou vodu ochucenou ovocem, zeleninou, nebo třeba bylinkami, takže se vám dostane ještě více vitaminů, a navíc vás bude bavit svou rozmanitostí a barevností. Zvolené přísady jednoduše nakrájejte a ve vodě nechejte namočené přes noc. A jak ingredience namíchat? Inspirací vám může být náš oblíbený recept na letní osvěžení.

Na 2 litry vody budete potřebovat:

  • 1 citron nakrájený na plátky (nejlépe bio)
  • 100 – 150 g čerstvých či mražených bobulí (např. borůvek, malin či rybízu)
  • 10 – 15 mátových lístků