Jste zde

Krásná pleť a zdravé vlasy i v zimě? Poradíme, jak na to

Zima se už stihla ukázat v plné síle a nalákala nás k procházkám zasněženou krajinou, běžkování a dalším radovánkám. Jenže z častých výletů za sněhem si můžeme odnést vedle zdravě červených tváří i méně příjemné památky, jako jsou vysušená či svědivá pokožka nebo matné a lámavé vlasy. V těchto případech je třeba sáhnout po SOS péči, která vše vrátí do pořádku. Jak na ni?

Chraňte pleť vhodnými krémy

V chladných dnech pokožka snižuje produkci kožního mazu a tím se snižuje také funkce ochranného kožního filmu. Správnou volbou jsou tak v zimním období hutné krémy, které pleť před nepříznivými povětrnostními podmínkami ochrání a milovníci zimních sportů se díky nim nemusí o pokožku strachovat. Naším tipem je například krém Fenchel, který je určen i pro extrémně vysušenou, hrubou či popraskanou pleť a za pomoci kyseliny linolové a vitaminu E jí vrací hebkost a vláčnost. Chladem namáhaná pleť ocení také regenerační masku alespoň jednou týdně. Nezapomeňte také na péči o citlivé oční okolí. Se správně zvoleným krémem můžete zamezit vzniku suchých vrásek v této oblasti.

Stále hebké rty

Pokožka rtů je velmi tenká a jemná a vzhledem k chybějícím mazovým žlázám je pro ni velmi složité udržovat si v mrazu svou ochrannou bariéru. V důsledku toho jsou v zimě naše rty často popraskané a objevují se na nich šupinky. Poradit si s tím dokáže zvláčňující balzám nebo olej na rty. Jednou za čas také rtům dopřejte peeling, abyste je odumřelých buněk zbavili.  

Extra péče pro ruce a nohy

Zimou trpí i naše ruce a nohy. Krásu a hebkost jim zpět dodají látky jako urea, panthenol a alantoin, které poskytnou důkladnou péči, pokožku zvláční a zjemní a dodají nezbytnou hydrataci. Najdeme je například v ALCINA Balzámu na ruce, který můžete použít také jako intenzivní masku. 

Zachovejte si lesk vlasů

I pokožku hlavy můžete chránit před vysoušením, a to například jemným šamponem a také šetrným mytím vlažnou, nikoliv horkou vodou. Nápomocný je i kondicionér, který povrch vlasu uzavírá. Proti lámavosti vlasů funguje dobře vlasový olej, několik kapek můžete do vlasů vetřít po umytí. Zároveň zařídí jejich lesk a zabraňuje poletování v důsledku statického náboje.