Jste zde

KROK ZA KROKEM: Naučte se francouzské copy nebo plážové vlny jako z katalogu

Přemýšlíte, jak oživit letní účes? Máte dlouhé vlasy a nevíte si rady s jejich úpravou? Máme pro vás tipy na dva jednoduché účesy, které se hodí do práce, na sport i zahradní party.

Francouzské copy

Francouzské copy v letních vedrech velmi oceníte. Zapletené vlasy jsou vždy upravené, nikde nelítají, ani nepřekáží. Můžete s nimi na kolo i do bazénu a pořád budou vypadat dobře. Tento unikátní účes vznikl pravděpodobně v Africe, později se dostal i do Evropy. Oblíbený byl obzvlášť ve Francii, proto se nejčastěji setkáváme s označením „francouzský“, někde ho ale najdete i jako „holandský“ cop.

Ve své podstatě je velmi jednoduchý. Stačí se naučit základní techniku a pak už záleží jen na vás, jak budete kreativní. Do copů můžete vplést šátek, barevné pramínky nebo květiny. Záleží jen na vás. Hodí se pro krátké i dlouhé vlasy.

POSTUP:

1. Vlasy pořádně rozčešte a rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu si můžete sepnout gumičkou, aby vám vlasy nepřekážely.

2. Na druhé polovině hlavy si vezměte vrchní část vlasů a rozdělte je na tři stejně velké prameny. Jednotlivé prameny začněte zaplétat.

3. Levý pramen přeložte přes prostřední a poté pravý pramen přes prostřední. Prostřední pramen, který je nyní vlevo opět přeložte přes prostřední a přes něj zase pravý. Ke každému krajnímu prameni (levému nebo pravému) přidávejte vlasy, abyste zapletli celou polovinu hlavy.

4. Zapletený cop na konci zafixujte gumičkou.

5. Stejný postup opakujte i na druhé polovině hlavy. Až vychytáte techniku, můžete vyzkoušet i druhou variantu a zaplést vlasy "zespodu". Princip je stejný, jen pramínky nepřekládáte nahoru ale dolů. Rozdíl vidíte na obrázku níže.

6. Neposedné podrosty můžete uhladit pomocí Neviditelné styling-pasty - středně silné, která vlasy přirozeně zpevní, aniž by je slepovala.

Plážové vlny

Pokud toužíte po přirozeně vlnitých vlasech a s kulmou nebo žehličkou vám to nejde, máme pro vás řešení.

POSTUP:

1. Suché vlasy důkladně rozčešte a přestříkejte Ultralehkým sprejem s mořskou solí z řady #ALCINA Style.

2. Nyní můžete využít více způsobů, jak vlasy zvlnit:

a) zapletete vlasy do francouzského copu (postup je popsaný výše)

b) stáhnete vlasy do drdolu (inspirujte se zde)

c) namotáte vlasy na větší ručník nebo pásek od županu

3. Vlny pomocí třetího způsobu vytvoříte tak, že vlasy rozdělíte na polovinu a dva až tři centimetry od čela položíte ručník. Vezměte menší pramen vlasů a obtočte ho kolem ručníku, poté k němu přidejte další pramen a opět obtočte. Takto pokračujte, dokud na ručník nenamotáte všechny vlasy. Stejný postup opakujte na druhé polovině hlavy.

4. Vlasy nechte pár hodin zapletené, doporučujeme 5-8 hodin. Ideálně nechat uschnout přes noc.

5. Po uplynutí časové lhůty vlasy rozpusťte a doupravte pomocí prstů.

6. Vlasový styling se často doporučuje zafixovat lakem na vlasy, v tomto případě bychom ale doporučili účes zpevnit Sprejem na vlasy (lehké zpevnění) nebo Strukturovacím styling-sprejem (silné zpevnění). Oba produkty vlas zpevní, ale zároveň v něm ponechají pružnost. Výsledek tak bude působit přirozenějším dojmem.

TIP: Chcete v létě oživit vaše vlasy? Sáhněte po naší novince fialovém Color šamponu. Blonďatým vlasům dodá fialový nádech, hnědým nebo červeným přidá fialové podtóny. Jeho aplikaci zvládnete v pohodlí domova.