Jste zde

Krok za krokem: vytvořte si perfektní účes pro každou příležitost

Ať už si lámete hlavu s účesem na letní svatbu nebo si jen chcete ozvláštnit všední dny, máme pro vás tip na snadný zapletený drdol, který bude hotový během několika minut a zvládnete jej i sama. Jak na to?

Snadný zapletený drdol krok za krokem:

 

Krok 1: Vlasy nejdříve pečlivě rozčešte a na jedné straně vytvořte pěšinku. Na té straně, kde je vlasů více, odebereme u čela menší pramen.

Krok 2: Pramen rozdělíme na tři části a začneme zaplétat cop. V tomto případě jsme zvolili holandský cop, který vytváří objemnější efekt a působí neotřele. Rozdíl oproti francouzskému copu je rozdíl v tom, že zde prameny nepřekládáme přes sebe, ale pod sebe. Pleteme jej tedy tak, že levý ze tří pramínků podvlékneme pod prostředním. Následně pod prostředním provlékneme pravý pramen. Takto pokračujeme dál a k bočním pramenům vždy přidáváme pramínky volných vlasů. Směr pletení se snažíme vést dolů za ucho. Jakmile nebude možné přidávat další prameny, jednoduše cop dopleteme do konce a zagumičkujeme.

Krok 3: Nyní přejdeme ke zbývajícím vlasům. Ty rozdělíme na dvě sekce a každou z nich spleteme do klasického, nezaplétaného copu a sepneme gumičkou. 

Krok 4: Protože je naším cílem uvolněný, ležérní boho look, jednotlivé prameny v klasických copech trochu uvolníme či přímo vytáhneme, aby výsledek působil lehce nedbalým dojmem. Následně tyto dva copy omotáme okolo sebe a pevně připevníme sponkami či pérky.

Krok 5: Okolo drdolu vytvořeného ze dvou copů nakonec omotáme i konec zaplétaného copu a opět připevníme. I z něj lze několik pramenů vytáhnout a docílit tak uvolněnějšího looku. Na závěr můžeme pomocí Pěsticího krému pro lesk vlasů případně uhladit poletující vlásky okolo obličeje.