Jste zde

Kúrové ošetření: Jak často a kdy jej pleti dopřát? Zeptali jsme se kosmetičky Ivany Kováčové

O svou pleť se snažíme starat důkladně a pravidelně. Přesto ale můžeme mít občas pocit, že naše péče nestačí. Na vině může být náročné období a pleť v těchto chvílích volá po kúrovém ošetření. Jak toto volání rozpoznat, jak často kúrové ošetření pleti dopřát a jak se jeho podoba liší v průběhu roku? Na to jsme se v rozhovoru zeptali kosmetické školitelky ALCINA Ivany Kováčové

 

Co vlastně pojem kúrové ošetření znamená?

Kúrové ošetření dodává pleti vyšší dávku výživy, hydratace, regenerace a intenzivněji posiluje bariérovou funkci pokožky. 

Čím se tento typ ošetření liší od běžné denní péče o pleť?

Při pravidelné domácí péči používáme přípravky, které pleť udržují v dobré kondici v daném období. Kúrové ošetření zařazujeme do péče tehdy, když potřebujeme v krátkém čase stav pleti výrazně zlepšit. Není vhodné a ani žádoucí jej používat dlouhodobě. 

Jak poznáme, že je správný čas na jeho zařazení?

Naše pleť potřebuje kúrové ošetření především v přechodných obdobích, tedy minimálně čtyřikrát do roka. Kromě toho jsou v životě zátěžové situace, jako stres, zkoušky či nemoci, které se na vzhledu pleti podepíší a je vhodné jí v tu chvíli extra dávku péče dopřát. Podobně, jako posilujeme imunitu zevnitř, bychom měli posilovat bariérovou funkci kůže zvenku. 

Jaké ošetření ocení naše pleť v aktuálním období?

Na jaře pleti doplňujeme energii, před létem a v jeho průběhu pak hydratujeme a vitalizujeme. Jarní sluníčko začíná nabírat na intenzitě, jeho paprsky jsou silné a mohou způsobit nežádoucí reakce, jako jsou například pigmentové skvrny. Kúrovým ošetřením posílíme ochrannou funkci pleti před intenzivní dávkou UV záření a dodáme potřebnou dávku energie. Vynikající výsledky zaručí kombinace přípravků, jako jsou Intenzivní ampulková kúra, Krém Q10 a UV Control sérum

Co je pak třeba změnit v druhé polovině roku?

Podzim a zima přináší chladnější počasí, začínáme se tepleji oblékat a i naše pleť potřebuje více chránit, posilovat a vyživovat. Kúrové ošetření však vybíráme nejen vzhledem k ročnímu období, ale i typu a aktuálnímu stavu pleti. Vhodně namíchaný koktejl účinných látek se projeví okamžitým efektem a dlouhotrvajícím účinkem. 

Od jakého věku bychom měli kúrové ošetření své pleti dopřávat?

Kúrové ošetření je vhodné bez rozdílu věku. To znamená, že od 25. roku začínáme prevencí, ve zralém věku pak stimulujeme přirozené funkce náročné pleti. 

Přečtěte si také:

Dopřejte své pleti detox