Jste zde

Ledová blond je stále v kurzu! Komu sluší a jak se o ni starat?

Jaká barva ladí s příchodem zimy nejlépe? Je to ledová blond! Tento odstín ve vlasech je trendem už nějakou dobu a stále patří k těm nejvyhledávanějším tónům. Zpěvačka Rita Ora nebo třeba Daenerys Targaryen ze seriálu Hra o trůny mohou posloužit jako skvělá inspirace a zároveň ukazují, že ledová blond může vypadat jak dokonale romanticky, tak i drsně a rockově. Bude tato barva slušet i vám? A jak se o ni vlastně správně starat? Na to všechno odpoví následující řádky. 

Jak ledová blond vypadá?

Pojďme si nejprve říct, jak ledovou blond vlastně poznáme. Jedná se o velmi světlý blond odstín se studenými odlesky, může mít však několik podob. Barevná paleta v tomto případě sahá od matné a skoro bílé blond přes “švédskou” blond až k téměř platinové. Na rozdíl od ní je však ledová blond jasnější, což lichotí obličeji, který získává mladistvý vzhled. A kdo by si tento “anti-age” bonus nepřál? Ledová blond toho však umí ještě více. Lichotí jí totiž i jemné pastelové nuance působící velmi svěžím a také lehce extravagantním dojmem. 

Komu ledová blond sluší?

Toužíte po kompletní změně nebo jen chcete dodat své blond moderní ráz? Pro všechny tyto případy je ledová blond ideální volbou. Sluší zejména světlé pleti a modrým, šedým nebo zeleným očím. 

V aktuální sezóně je tento tón spojován především s krátkými účesy. Dokonale oživí krátké mikádo (takzvaný “bob”) i odvážnější a velmi trendy účes “pixie”. Nedáte dopustit na dlouhé vlasy? Pak vyzkoušejte ledovou blond v kombinaci s elegantními vlnami a pěšinkou na straně, nebo vlasy svažte do drdolu a užijte si vzhled dokonalé ledové královny. 

O něco tmavší verze ledové blond pak bude slušet přírodním blondýnkám, jejichž vlasy může oživit například jen v podobě melírů. Nechte si s výběrem správného tónu i střihu poradit od svého kadeřníka.

Jak se o ledovou blond starat?

Pravdou je, že odbarvování pro vlasy znamená značnou zátěž, a bez intenzivní péče se po chemických procesech neobejdete. Správnou volbou bude v tomto případě například řada ALCINA Color & Blonde, která reaguje právě na potřeby melírovaných, barvených i zesvětlovaných vlasů:

  • Regenerační šampon barvené a poškozené vlasy šetrně myje a regeneruje, vyhlazuje jejich strukturu a usnadňuje rozčesávání. 
  • Šampon pro barvené vlasy poskytuje namáhaným vlasům regeneraci, dodává intenzivní lesk a pomáhá v nich udržovat barvu. 
  • Pěna pro barvené vlasy představuje bezoplachovou péči po umytí vlasů, postará se o podporu zachování zářivosti barvy a obsažený UV filtr vlasy chrání před povětrnostními vlivy. 
  • Fluid pro vlasové konečky vyniká vysokou koncentrací účinných látek, vyhlazuje zdrsněné a roztřepené konečky a dodává jim lesk a péči. 

Jak zařídit, aby ledová blond ve vlasech vydržela?

Základem je, aby vám ledovou blond ve vlasech vykouzlil profesionální kadeřník. Jinak může dojít k výraznému poškození vlasů a výsledek s největší pravděpodobností nesplní vaše očekávání. I tak však ledový tón po nějaké době vybledne. Vlasy také mohou získat nechtěný žlutý nádech. Bojovat s ním však můžete i doma, mezi jednotlivými návštěvami kadeřníka, a to díky řadě Pastell Ice-Blond

  • Šampon Pastell Ice-Blond ve vlasech oživuje blond barvu, neutralizuje žluté a zlaté odlesky a zároveň hydratuje. Ve vlasech vytváří příjemnou sametovou pěnu, která vlasy důkladně čistí.
  • Balzám Pastell Ice-Blond světlé vlasy vyživuje, pečuje o ně, usnadňuje jejich rozčesávání a vytváří v nich krásný ledový tón. 
  • Pastell Spray Ice-Blond je tónující bezoplachový přípravek, který vyniká okamžitým efektem. Stačí jej po umytí nastříkat do vlhkých vlasů a postará se o neutralizaci nechtěných žlutých a zlatých odlesků a vlasům dodá lesk a zářivost.