Jste zde

Make-up v létě? Vsaďte na přirozenost a nezapomeňte na primer

V letních měsících to s líčením zpravidla moc nepřeháníme. Ve vysokých teplotách dáváme přednost přirozenosti. Pokud si ale neumíte představit den bez make-upu a váháte nad tím, jak snadno docílit přirozeného vzhledu, máme pro vás pár tipů.

 

Výběr správného produktu je základní klíč k úspěchu. Make-up by měl zakrýt nedokonalosti pleti, ale zároveň nevytvořit na pleti masku. V ideálním případě by nemělo být poznat, že nějaký máme. Tuto charakteristiku skvěle splňuje kolekce Be Authentic.

Make-up by se měl nanášet na čistou a hydratovanou pleť. Před samotným líčením použijte Čistící pěnu nebo Čistící mléko. Na vyčištěný obličej naneste Wake-up Primer, který pleť krásně zjemní a zmatní. Má transparentní gelové složení, rychle se vstřebává a pokožce poskytne dlouhodobou hydrataci. Navíc příjemně chladí, což je po ránu další vítaný bonus. Primer vytvoří kvalitní základ a prodlouží životnost dalších produktů, které použijete.

Poté sáhněte po make-upu Authentic Skin Foundation, který na pleti vytvoří efekt „druhé kůže“. Oceníte jeho přizpůsobivost a lehkost. Make-up pohodlně rozetřete Profi štětcem na make-up. Stačí pouze malé množství velikosti čočky. Pro lepší aplikaci můžete make-up nanést na hřbet ruky a potom štětcem na obličej. Díky zkoseným štětinám krásně definujete kontury tváře, neplýtváte produktem a zároveň se neumažete.

Pokut nechcete použít make-up, tak je další variantou CC krém, který sjednotí barevný tón pleti a zajistí vyhlazený, ale stále přirozený vzhled. Obsahuje hyaluron, panthenol, vitamin E a je vhodný pro všechny typy pleti.

Nepodceňujte sílu korektoru

Korektor naneste především pod oční okolí. Oči krásně projasní, skryje tmavé kruhy pod očima i jemné vrásky. Zamaskovat s ním můžete i zarudlá místa nebo jiné nedokonalosti pleti.

Frauke Albrecht, školitelka kosmetiky ALCINA, považuje korektor za každodenní nutnost. „Myslím, že korektor je stejnou součástí života jako například zubní kartáček. Je nenahraditelný pro probuzený a čistý vzhled pleti, navíc perfektně zamaskuje tmavé kruhy pod očima. Je zvláště účinný v kombinaci s očním gelem Hyaluron 2.0 Očním gelem."

Sáhněte po korektoru Authentic Concealer, který má krémovou texturu a spolehlivě odstraňuje nedokonalosti. O pohodlné nanesení se postará praktický flock aplikátor a pro ještě preciznější zapracování můžete použít i Profi štětec na make-up.

Myslím si, že Authentic Concealer je skvělý, protože je lehký, skvěle kryje a krásně pleť prosvětlí,“ říká Frauke Albrecht.

 

Korektor byste měli vždy nanášet až na make-up. Pokud chcete dosáhnout více projasněného vzhledu, aplikujte menší množství i mezi obočí, doprostřed brady nebo špičku nosu. Na stejná místa pak můžete přidat i rozjasňovač.

Pudrujte, bronzujte

Celý výsledek zapudrujte, nejlépe pudrem Luxury Loose Powder, který je transparentní, takže si nemusíte lámat hlavu se správným odstínem. Pleť krásně rozzáří a opticky vyhladí. Pokud chcete dosáhnout lehce opáleného vzhledu, sáhněte po bronzeru Sun Kissed Powder. Štětcem ho naneste pod lícní kosti, na horní linii čela nebo pod bradu. Letní look dotáhněte k dokonalosti leskem Lip Gloss shiny red z naší jarní kolekce Colour me softly.