Jste zde

Nechte pleť zářit: líčení v růžových tónech

Růžová pleť, růžové rty i růžová oční víčka – to vše je aktuálně v módě. Tato jemná a ženská barva není součástí žebříčku nejvíce trendy barev roku 2019 náhodou, dokáže totiž tváři neuvěřitelně lichotit a působí elegantně. Každému typu pleti dodá svěží a zdravý vzhled. Vedle toho si pak skvěle rozumí i s mnoha dalšími tóny, jako je zlatá, šedá, béžová i další odstíny růžové.

Na módních přehlídkách pro sezónu jaro/léto 2019 vypadaly spousty modelek, jako by si právě zasportovaly nebo relaxovaly v lázních – oslňovaly zářící pletí a velmi svěžím vzhledem. Pokud i vy chcete vypadat, jako byste se právě vyspali do růžova, bude to letos v létě snadné, a to díky paletce Pretty Rose. Najdete v ní čtveřici očních stínů od velmi jemných a nenápadných pro „nude“ líčení až po tmavší tóny nebo stín s intenzivním zlatým třpytem, a k tomu také tvářenku pro kompletní look.

Tipy, jak rozzářit pleť

Přirozeně svěží

Nejprve pleť pomocí peelingu zbavte odumřelých buněk. Na normální pleť můžete použít Aktivní peeling, který šupinky odstraňuje mechanicky jemnými částečkami. Pokud máte citlivou či podrážděnou pleť, raději sáhněte po enzymatickém peelingu, který abrazivní částice neobsahuje. Peelingem pleť jemně masírujte, podpoříte tak cirkulaci a docílíte přirozeně růžového odstínu tváře.

Letní péče

V letních měsících pokožka ocení lehčí krémy, které hydratují a obsahují menší podíl tuku. Pod něj nezapomeňte použít UV Control sérum chránící pleť před působením slunečního záření.

Lehké tónování

Dobrým základem pro líčení bude lehký make-up nebo tónovací krém. Ten na pleti nebude téměř vidět, ale přitom vytvoří sjednocený a rozzářený vzhled.

Svěží líčení během chvilky

Rozjasněný look

Růžové nebo oranžové oční stíny se perfektně hodí k modrým očím, jejichž tón krásně zvýrazní. Svěží vzhled zajistí tvářenka v broskvovém odstínu a rty stačí přetřít průhledným nebo růžovým leskem.

Kočičí oči

Jemné denní líčení snadno proměníte na večerní pomocí očních linek a techniky drapingu. Více zvýraznit můžete i řasy.

Zářivý pohled

Pokud vaše oči vypadají trochu unaveně, naneste do vnitřního koutku a na pohyblivé víčko oční stíny s lehce třpytivými částečkami. Pro zesílení svěžího looku přidejte tvářenku nebo bronzer.

Třpytivý půvab

Zlaté oční stíny nanesete na oční víčko a rozetřete do ztracena. Tvářenku aplikujte na lícní kosti a ústa přetřete broskvovým leskem. Jestliže chcete třpytivý efekt ještě zesílit, můžete zlaté stíny nanést i na nejvyšší bod lícních kostí.

Správná aplikace

K nanesení tvářenky použijte kabuki štětec s krátkou rukojetí a hustými, měkkými štětinkami. Z paletky Pretty Rose použijte tvářenku a naneste ji kruhovým pohybem na „jablíčka“ na tvářích, dokud se nespojí s pletí. Pokud chcete lícní kosti ještě zvýraznit, přidejte i tmavší odstín těsně pod jejich linii. Pokud patříte k tmavším typům, můžete použít sytější barvy, aniž byste se museli bát, že bude výsledek působit přehnaně.

Propracovaný vzhled

Jestliže si chcete dát s líčením opravdu záležet a zároveň chcete, aby to bylo poznat, vyzkoušejte tzv. techniku „Half Cut Crease“. Při ní je kladen důraz na vnější koutek oka, který je vystínován do ztracena. Jako základ naneste na oční víčko světlý korektor a světle růžové oční stíny. Vnější část pak vystínujte pomocí odstínu taupe a plum. Rty namalujte matnou rtěnkou v růžovém tónu.