Jste zde

Oční linka pro každý tvar oka: jak ji správně nakreslit?

Oční linky patří k těm produktům, které dokáží zcela změnit podobu výsledného líčení. S jejich pomocí vytvoříte jemný a decentní, ale i velmi výrazný a dramatický vzhled. Díky tomu se hodí pro každou příležitost a sluší každému – stačí jen vědět, jaký typ a barvu linky zvolit. Jaká bude ta pravá pro vás?

Kajalová linka na malých očích

Cílem majitelek malých očí většinou bývá oči opticky zvětšit. Z toho důvodu linku raději neaplikujte do vodní linie – oči by ještě zmenšila. Místo toho ji vykreslete podél horní linie řas a veďte vnější konec mírně nahoru. Do spodní vodní linie naneste bílou kajalovou tužku, která oko prosvětlí a tím opticky zvětší. Zároveň tak potlačíte případné začervenání či zažloutnutí.

Kajalová linka na velkých očích

Velké oči si zaslouží zvýraznění. Kajalovou linkou můžete obkroužit linii spodních i horních řas. Krásně je podtrhne také kouřové líčení, které velkým očím obzvlášť sluší. U tohoto tvaru očí se nemusíte bát linku použít i do spodní vodní linie (použít můžete například kajalovou tužku ALCINA Kajal Liner).

Co s linkou (ne)dělat

  • Nezůstávejte pouze u černé. Barevná kajalová tužka vnáší do líčení nové akcenty a pomůže krásně podtrhnout barvu vašich očí.
  • Aby oční linka lépe držela, očistěte před jejím vykreslením oční víčko.
  • Pro dosažení větší symetrie linky rozdělte její vykreslování do dvou kroků. V prvním veďte linku z vnitřního koutku směrem do středu, ve druhém z vnějšího koutku směrem do středu.
  • Nezapomeňte tužkou vyplnit i mezery mezi řasami – jedině tak řasy opticky zahustíte.
  • K barevným linkám nepoužívejte příliš výrazné oční stíny a rtěnky.
  • Nenechte linku na vnějším okraji padat dolů, vždy by měla na konci směřovat nahoru.
  • Používejte vždy jen tužky s ostrým hrotem. S neořezanými tužkami nikdy nedosáhnete precizního výsledku.