Jste zde

Olej na vlasy: všestranný pomocník pro všechny typy vlasů

Oleje mají v péči o vlasy velmi dlouhou tradici. Jejich vyživující efekt znali dokonce i staří Egypťané a Římané, kteří si tak své vlasy chránili před vysušováním. Tento rituál se natolik osvědčil, že jej využíváme i dnes. Účinek olejů se nezměnil, avšak díky modernímu složení toho zvládají ještě více a o vlasy nejen pečují, ale také jim propůjčují hebkost a lesk. Svou lehkou texturou jsou vhodné pro každého, ať už je váš typ vlasů jakýkoliv. Vlasy nezatěžují a jejich služby ocení vlasy suché, namáhané, barvené, ale třeba i ty s roztřepenými konečky. 

SOS péče v každém období

Vlasy potřebují intenzivní výživu během náročných letních měsíců plných slunce a chlorované vody a stejně tak i během těch zimních, kdy jsou vystavovány studenému počasí venku, horkému vzduchu z topení uvnitř a také se potýkají se statickým nábojem. Vlasové oleje vašim vlasům prospějí v jakémkoliv ročním období a jsou pro ně skvělou (nejen) SOS péčí. 

Jak olej na vlasy aplikovat?

Nutri Shine olejový elixír od ALCINY si vás získá nejen svou úchvatnou vůní, ale také všestranným využitím. Jak jím můžete své vlasy hýčkat?

1. Intenzivní účinek

Vmasírujte olej do suchých vlasů před mytím. Vlasy jemně obalí a vyhladí jejich strukturu. 

2. Pečující rituál

Pokud toužíte po větším lesku a pružnosti vlasů, naneste olej do umytých a ručníkem vysušených vlasů. 

3. Stylingová pomůcka

Nanesení oleje do vlhkých vlasů usnadní jejich rozčesávání i závěrečnou úpravu. 

4. Nekonečný lesk & žádné krepatění

Po fénování nebo kdykoliv budete potřebovat rozetřete olej v dlaních a naneste na délky a konečky. Zajistíte si tak výrazný lesk a zároveň zabráníte krepatění vlasů a jejich poletování.

5. Hloubková péče

Olejový elixír můžete také nanést do délek a konečků a nechat působit jako intenzivní kúru přes noc. 

Dejte život suchým a matným vlasům

Olejový elixír doplňují v řadě Nutri Shine další dva přípravky, které zajistí lesk a potřebnou péči suchým, namáhaným a nevýrazným vlasům. Nutri Shine šampon s obsahem vysoce kvalitního arganového a hroznového oleje vlasy šetrně čistí, pěstí a vyhlazuje. Jeho účinek okamžitě poznáte díky snadné rozčesatelnosti a hedvábnému pocitu při doteku. Pro intenzivní péči pak šampon doplňte také maskou z řady Nutri Shine. Vlasy posílí, dodá jim pružnost a ještě více podpoří výsledný lesk. 

Věděli jste, že...

Arganový olej pochází z Maroka a získává se z plodů argánie trnité. Výroba je velmi složitá, na jeden litr oleje je totiž potřeba přibližně 30 kg plodů tohoto stromu.