Jste zde

Orámujte obličej perfektním obočím

Obočí má velký vliv na celkový výraz obličeje, a proto bychom jeho roli neměli podceňovat. Časy, kdy jsme si obočí upravovali do tenkého, úzkého tvaru, jsou pryč. Dnes většinou odstraňujeme pouze chloupky přesahující ideální linku nebo ty, které se nám zkrátka nezdají estetické. Cílem je tedy co nejpřirozenější vzhled. Protože obočí rámuje obličej, mělo by odpovídat proporcím tváře. K tomu, aby tvaru obličeje skutečně lichotilo, stačí znát pár jednoduchých tipů.

Správné vytrhávání

Protože aktuálním trendem je přirozené a husté obočí, chloupky by se měly odstraňovat pouze pod obloukem, nad a pod koncem obočí a mezi obočím. Příroda většinou zajistila, že tvar obočí odpovídá tvaru obličeje, a proto je lepší trhat méně než příliš. Pokud vás vytrhávání bolí, zkuste chloupky odstraňovat po nahřátí obličeje, například po sprchování. Teplo totiž otevírá póry a vytrhávání je tak jednodušší a méně bolestivé. Vždy také chloupky trhejte ve směru růstu. Důležitá je i kvalitní pinzeta, kterou je třeba pravidelně čistit, aby nedošlo k zánětu. 

Obočí podle tvaru obličeje

Obecně platí pár pravidel, která určují, jaké tvary obličeje a obočí se k sobě hodí. Plochý obličej snese silnější obočí, úzkým tvářím sluší spíše jemnější tvary. Intenzita obočí by měla být vždy úměrná velikosti očí. Malé oči lépe orámuje tenčí obočí než velmi husté. Ženám s hranatým obličejem lichotí zaoblené obočí, kulatému obličeji sluší ostřejší hrany. Husté obočí se nejlépe hodí k oválnému obličeji. Pokud máte protáhlý obličej, obočí může být mírně zkosené, ale nemělo by se příliš dlouho zužovat. Tím obličej opticky zkrátíte. 

Ideální tvar obočí můžete zjistit pomocí takzvaného mapování. To napoví, kde by měl být jeho nejvyšší bod a jak dlouhé by mělo být. Stačit vám k tomu bude jen pero či štětec.

1. Položte štětec od jedné nosní dírky podél nosu až po obočí. Bod, kde se štětec setkává s obočím, označuje jeho ideální začátek.

2. Nejvyšší bod poznáte tak, že štětec povedete od nosní dírky směrem přes zornici oka. Průsečík s obočím označuje nejvyšší bod.

3. V ideálním případě obočí končí na prodloužené lince od nosní dírky po vnější koutek oka.

Líčení obočí krok za krokem

Pokud se cítíte lépe spíše s přirozeným obočím, postačí vám k jeho úpravě kartáček. 

Trik: Nastříkejte na kartáček lak na vlasy a vytvarujte obočí do požadovaného tvaru. 

Ti, kteří mají radši intenzivnější look, mohou obočí zvýraznit více. Ale buďte opatrní, takzvané americké obočí s velmi silnými oblouky může působit poněkud přehnaně. Husté tmavé obočí a blond vlasy á la Cara Delevingne nemusí slušet každému.

Pudr na obočí zajistí optickou plnost a hustotu. Pomocí zkoseného kartáčku na obočí a pudru ve správné barvě lze vyplnit řidší místa, zvýraznit barvu a podtrhnout požadovaný tvar. Práci s ním zvládnou i začátečníci v líčení. Pudr Perfect Eyebrow Powder optimálně přilne a vydrží perfektně celý den. Tip: Vždy začněte s aplikací v nejsvětlejším místě obočí.

Tužkou je ideální obočí dokreslovat pomocí krátkých čárek. Hodí se tehdy, kdy chcete více definovat tvar oblouku a prohloubit barvu. Oboustranná tužka Perfect Eyebrow Styler umožňuje precizní vykreslení tmavším koncem a druhým, světlejším pak nanesením pod obočí obočí opticky pozvedne a otevře pohled.

Ideální kombinace: Pokud chcete opticky zvětšit oči, použijte do vnitřní linky Nude Liner.

Tužky a pudry na obočí můžete doplnit také gelem na obočí nebo řasenkou. Řasenka na obočí Brow Mascara oblouky vyplní, definuje a zafixuje. Použít se dá i samostatně a dodává obočí krásný přirozený vzhled.

 

Barvení obočí

Kromě modelování obočí nabízí mnoho kadeřnických a kosmetických salonů také barvení obočí. Přitom nejde vždy jen o ztmavení, někdy stačí barvu chloupků sjednotit a výsledkem je výraznější a plnější vzhled.