Jste zde

Péče o pleť pod rouškou: jaká pravidla dodržovat?

Situace ohledně pandemie nám přinesla jednoho, pro většinu z nás nového, společníka – roušku. Protože se zdá, že se bez ní ještě nějaký ten týden neobejdeme, možná jste se zamýšleli nad tím, jaký vliv má na naši pleť. Jak se o pokožku pod rouškou starat a je třeba upravit naši kosmetickou rutinu? Zeptali jsme se na to naší kosmetické školitelky a vizážistky Lucie Vincenec. 

Čištění je důležitější než kdy jindy

Že pleť musíme důkladně čistit, to už víme dávno. V dnešní době, kdy nosíme roušku, je to však ještě důležitější. Pod rouškou se více potíme, snadno se pod ni dostane prach a pleť nemůže pořádně dýchat. To se může na pleti odrazit v podobě mnoha nechtěných projevů, jako je svědění či začervenání. A to i v případě, že těmito nepříjemnostmi obvykle netrpíme. Proto se čištění a zvýšené hygieně obecně musíme věnovat opravdu poctivě. „Do své kosmetické rutiny se, obzvlášť, pokud máte problematickou pleť, nebojte zařadit častěji peeling a masku,” radí Lucie Vincenec a dodává:  Na problematická místa, ale i na celý obličej, můžete nanést Bylinnou masku. Na dočištění pleti doporučuji použít Skin Manager Pleťové tonikum, a to ráno i večer.”

Make-up: ano, nebo ne?

Otázka nošení make-upu pod rouškou je ryze individuální záležitostí. Zatímco některé ženy si užívají, že jej díky roušce nosit nemusí, jiné si bez něj ani tak nedokáží představit den. Pokud patříte do druhé skupiny a make-up je pro vás nezbytností, je potřeba dbát na dokonalé odlíčení, aby nedocházelo k zanášení pórů. „Další možností je sáhnout po některých alternativách, jako je například tónující krém Nude Colour Cream,” říká Lucie Vincenec. Variantou je také nanášet make-up pouze lokálně, například kolem očí (k tomu skvěle poslouží Cover Coat Concealer) nebo přímo na problémová místa.

Výhody nošení roušek

Roušky však z hlediska péče o pleť nepřinášejí jen negativa. „Kromě již zmíněné menší nutnosti nosit make-up nás roušky také chrání před působením slunečních paprsků a fungují tak částečně jako UV ochrana. Pokud trpíte pigmentovými skvrnami, určitě vás tato výhoda obzvlášť potěší,” uvádí Lucie Vincenec. Nezapomínejme však na to, že rouška nechrání celý obličej a je tak třeba stále myslet na jeho odhalené části. K tomu poslouží klasické opalovací krémy, pleťové krémy s UV ochranou nebo třeba UV Control sérum N°1. Nejen před slunečními paprsky bychom však měli pleť chránit. Jako obrana před prachem, smogem a dalšími nečistotami funguje například Skin Manager Bodyguard, který můžete kombinovat se svým oblíbeným pleťovým krémem. 

Přečtěte si také:

Jak oddálit stárnutí pleti?