Jste zde

Pozor – letošní léto bude ledové!

Poté, co jsme zimě dali sbohem a jaro nás probudilo šimrajícími slunečními paprsky, blíží se velkými kroky léto a zasloužený čas odpočinku. Při koupání v přírodě, slunění a dlouhých dnech u bazénu často zapomínáme na jednu věc: při vysokých teplotách a silném slunečním záření tělo ztrácí spoustu vody, kůže se vysouší a vyžaduje tak extra dávku hydratace. Voda je přitom pro pokožku nezbytná jako součást ochranné bariéry, která zajišťuje funkci důležitých enzymů a udržuje ji pevnou a pružnou. V létě je proto obzvláště důležité používat lehké pečující produkty, které dodávají pleti hydrataci po dlouhou dobu.

ALCINA SKIN ICE pro svěží pleť

Dokonalé letní ochlazení letos přichází nejen v podobě zmrzliny, ale také jako pleťová maska. Nový osvěžující must-have kousek ALCINA SKIN ICE vypadá jako ledový sorbet a voní jako grapefruit, mango a pomeranč. Má unikátní sorbetovou strukturu, která se nelepí a pleť nemastí. Právě tato konzistence zajišťuje chladivý účinek po celou dobu působení. Chladicí efekt způsobený odpařováním vody posiluje mikrocirkulaci v pokožce a zjemňuje pleť. Kůže se osvěží, hydratuje a póry se zmenšují. Masku využijete i po dlouhém dni stráveném v záři slunečních paprsků. Je totiž vhodná také jako produkt po slunění, zmírňuje otoky slzných váčků a má okamžitý pěsticí efekt. V asijských zemích jsou přípravky s chladivým účinkem velmi oblíbené i jako součást každodenní péče, zařaďte je do své kosmetické výbavy i vy!

Ledová vzpruha

Jak masku ALCINA SKIN ICE používat? Po vyčištění pokožky ji naneste ve větší vrstvě na obličej. Nechte 10 minut působit, poté můžete chladicí účinek ještě podpořit krátkou masáží se dvěma kostkami ledu. Kruhovými pohyby vmasírovávejte kostky ledu do pokožky, dokud nezačnou tát. Poté masku odstraňte. Dokonalé ochlazení je dokončeno! Masku uchovávejte pro co největší osvěžení i v horkých dnech v ledničce.

Tipy pro letní ochlazení

Perfektním doplňkem k masce ALCINA SKIN ICE je oční krém, který zabrání otokům v citlivé oblasti očí v horkých dnech. Hyaluron 2.0 Oční gel zajistí pokožce po opalování nezbytnou hydrataci, a protože se kyselina hyaluronová v kůži přirozeně vyskytuje, pokožka ji velmi dobře snáší.

A nezapomeňte: základem je pití dostatečného množství tekutin. Proto se nechte inspirovat naším tipem na zdravé a osvěžující smoothie. Spolu se Skin Ice maskou nastartuje to pravé letní osvěžení!

Grapefruitovo-mangové smoothie s mrkví (2 porce)

  • 120 ml pomerančové šťávy
  • 1 mrkev
  • 1 malý grepefruit  
  • 1 mango
  • 1 mražený banán (mrazí se nakrájený na plátky bez slupky)

Grep i mango zbavíme slupek a nakrájíme na kousky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Připravené ovoce dáme do mixéru s mraženými banánovými plátky a pomerančovou šťávou. Rozmixujeme a užíváme si!

Přečtěte si také:

Co má společného znečištění ovzduší a péče o pleť?

Související produkty