Jste zde

Problémy s pletí či vlasy? Odborníci radí, jak na nejčastější potíže v oblasti krásy

Kruhy pod očima, blednoucí barva vlasů, rozmazávající se rtěnka. Jsou vám tyto situace povědomé? Profesionálové ALCINA přinášejí odpovědi a tipy na řešení nejběžnějších problémů, s nimiž se setkávají. 

Mé rty jsou popraskané a plné šupinek a rtěnka na nich nevypadá dobře. Co můžu dělat?

V první řadě se snažte vyhnout tomu rty olizovat. I když to na chvíli od pocitu suchých rtů pomůže, z dlouhodobého hlediska rty v důsledku toho vysychají ještě rychleji. Totéž platí i pro okusování rtů, které často děláme nevědomky, ale může vést k drobným zraněním i zánětům. Řešením je důkladná péče pomocí balzámu, například ALCINA Krému na oči a rty, která zajistí jejich hebkost a měkkost a chrání před vysycháním. Ráno si vystačíte s tenčí vrstvou, večer můžete v případě potřeby přidat vrstvu silnější. 

Rtěnka mi na rtech dlouho nevydrží a zůstává na okrajích rtů, což nevypadá hezky. Jak tomu zabránit?

Tento problém má mnoho žen. Důležitá je dostatečná péče o rty před nanesením rtěnky a velmi užitečné je také použití konturovací tužky. Ta pomůže nejen s vykreslením kontury, ale můžete ji použít na celé rty. Barva tak bude ze rtů mizet rovnoměrněji.

Vadí mi tmavé kruhy pod očima. Co můžu dělat, aby můj pohled vypadal svěže?

Roli zde může hrát nedostatečný přísun tekutin, proto se ujistěte, že dodržujete pitný režim. Co se týče kosmetické péče, vsaďte na kyselinu hyaluronovou. Oční gel Hyaluron 2.0 dodává unavené oblasti očí mladší a svěžejší vzhled a slibuje okamžité zpevnění. 

Tmavé kruhy lze také skrýt pomocí korektoru Authentic Concealer. V případě, že si nejste jisti odstínem, volte raději ten světlejší. Naneste jej do očního okolí a nezapomeňte na vnitřní koutek oka. Tento krok oči rozjasní, zvětší a pokožka bude působit vitálněji.

Korektor mi zalézá do vrásek a vytváří nevzhledné linky. Nanáším jej příliš mnoho?

Správné množství korektoru je stejně důležité jako vhodná péče pod ním. Ženy se suchou pletí a jemnými vráskami v očním okolí by měly korektor používat spíše střídmě a v tenkých vrstvách. Prodloužit výdrž a hezký vzhled pomůže také přepudrování.

Proč mi pudr způsobuje napjatost pokožky? Někdy se mi na pleti tvoří dokonce šupinky. 

Nesmírně důležitý je správný základ, tedy čištění a péče o pleť. Dobrou volbou budou přípravky určené pro suchou pokožku. Existuje také spousta pudrů, které nevysušují, jako například ALCINA Luxury Loose Powder

Moje pleť je smíšená a část obličeje tak mám suchou a část mastnější. Jaké pečující produkty jsou pro mě vhodné a jakým se naopak vyhnout?

Najít správnou péči pro smíšenou pleť není vždy snadné. Na jedné straně potřebujete mastnější krém pro suchou část pokožky, tu však zase nepotřebuje ta mastnější, většinou T-zóna. Oběma z nich bude svědčit poctivé čištění ráno a večer (s pomocí Čisticí pěny) a také Pleťové tonikum bez alkoholu. Ideální péčí bude Hyaluron 2.0 Pleťový gel, který dodává hydrataci i vitalitu, a Hyaluron 2.0. Pleťový krém pro další dodání vlhkosti a vyhlazení pleti. 

Po nanesení séra nebo krému a následné aplikaci make-upu se líčení často rychle rozpije a stírá. Jak tomu zabránit?

Základem je už vhodný výběr pečujících produktů, které je důležité nechat dobře vstřebat. Poté na pleť naneste primer (např. ALCINA Wake-up Primer). Na závěr výsledné líčení přepudrujte. 

Po nanesení tvářenky je občas výsledek až moc výrazný. Jak můžu trochu ubrat?

Pokud používáte pudrovou tvářenku, po nanesení barvy na štětec jím poklepejte přes hřbet ruky. Díky tomu zůstane na štětci jen optimální množství barvy. Pokud budete chtít přidat, postup opakujte. Jestliže se i přesto na tvářích objeví příliš mnoho barvy, jemně ji odstraňte pomocí kosmetického kapesníčku a oblast přepudrujte pomocí Matt Sensation Powder

Tip: Tvářenku nanášejte buď pod lícní kosti, nebo na “jablíčka”. 

Stává se mi, že si pořídím příliš tmavý make-up. Jak poznám ideální odstín?

Odstín make-upu nejlépe otestujete na linii mezi bradou a krkem. Co nejvíce by měl korespondovat s vaším tónem pleti, aby byl celkový výsledek nenápadný a přirozený. 

Trápí mě mastné kořínky a suché konečky. Jak vrátit vlasy do rovnováhy?

Zde může pomoci vhodný postup při mytí vlasů, kdy šampon a vodu smícháte v lahvičce s aplikátorem a nanesete přímo ke kořínkům. Vyčistíte tak pokožku hlavy, ale ochráníte délky a konce. 

Existuje tip, díky kterému bude barva mých vlasů vypadat výrazněji i bez barvení?

Pokud chcete trochu oživit barvu svých vlasů, vyzkoušejte Color šampony ALCINA. K dispozici jsou v několika odstínech – stříbrném, zlatém, červeném, hnědém a měděném. Jestliže toužíte po dlouhodobějším účinku, vyberte si některý z odstínů Color Gloss + Care Emulsion

Ráno bych chtěla jít do práce se skvělým účesem, ale nemám na to čas. Máte pro to nějaký trik?

Důležitá je v tomto případě struktura vlasů. Pokud to umožňuje, zkuste si vlasy vyfénovat a upravit pomocí žehličky a například Styling-pěny už večer, závěrečný styling a lak na vlasy nechte až na ráno. A můžete vyrazit!