Jste zde

Probuďte se ze zimního spánku: tipy na zimní péči od odborníka

Mezi podzimem a jarem je přesně 89 dní. Díky Kašmírové řadě ALCINA však tyto dny nemusíme odpočítávat. Vydatné luxusní přípravky se postarají o suchou a chladem namáhanou pokožku a nabízejí tak optimální zimní péči o tělo, ruce, obličej a nově i vlasy.

Proč jsou vlasy v zimě tak nevýrazné?

Střídání teplého vzduchu uvnitř a chladného venku zbavuje vlasy jejich vlhkosti. Stávají se tak matnými, nevýraznými a křehkými. Tyto negativní vlivy ještě posilují čepice a další pokrývky hlavy. Vlasy elektrizují a do pružné a lesklé hřívy mají daleko. „S příchodem zimního období bychom měli způsob péče o vlasy změnit, aby dostaly vše, co v chladném počasí potřebují,“ říká Matthias Rump, produktový manažer vlasové kosmetiky. Pravidelná a vhodná péče zajistí, že naše vlasy budou schopné čelit změnám teploty a chlad jim tolik neublíží.  

Jakou péči o vlasy v zimě zvolit?

Odborník v péči o vlasy doporučuje používat šampon a balzám, které vlasům přináší vše potřebné a chrání je před vysoušením. Perfektní dvojici pro zimní období tak představuje Kašmírový šampon a balzám. Šampon vlasy šetrně čistí, dodává jim lesk a pružnost a reguluje statický náboj. Ideálním doplňkem k němu je balzám s luxusní kašmírovou vůní. Společně probudí vlasy ze zimního spánku a oživí je krásně hedvábným vzhledem.

Proč potřebuje naše pleť v zimě jinou péči?

Stejně jako se v zimě balíme do vlněných kabátů, svetrů a šál, potřebuje speciální zimní ochranu i naše pleť. Pokaždé, když teplota v okolí klesne pod 8 stupňů, začnou mazové žlázy omezovat svou činnost a v nižších teplotách dokonce přestávají pracovat úplně. Díky chybějícímu ochrannému filtru se vlhkost z povrchu pokožky odpařuje mnohem rychleji než jindy. Pokožka se vysušuje, začíná být drsná a citlivá, často dokonce praská či svědí. Pleti tak prospívají hutnější přípravky, které ji svou vydatnou péčí pěstí. Kašmírový krém snižuje pocit pnutí, redukuje suché vrásky a zajišťuje hladkou pokožku.