Jste zde

Proč je čištění v každodenní péči o pleť tak důležité?

Pravidelné čištění by mělo být základem péče o pleť. Je předpokladem k udržení zdravé pokožky a jejího vitálního vzhledu. Samotná voda k tomu však nestačí, dokáže totiž odstranit pouze ve vodě rozpustné látky. Pokud pleť čistíte pouze vodou, časem se také na povrchu pokožky vytvoří mastný film, který ucpe póry. Stejně jako voda se k čištění pleti nehodí ani běžné mýdlo. Nevyrovnává totiž hodnoty pH a výsledkem je pocit napětí, zarudnutí a podráždění a pokožka se stává citlivější. Ideální volbou jsou proto šetrné, tuky rozpouštějící čisticí přípravky, které naši pokožku spolehlivě zbaví jemného prachu a dalších nečistot.

Čistěte správně a pravidelně

Otázkou, jaký krém je pro naši pleť vhodný, se zabýváme často. Na čištění pleti však myslíme daleko méně. Přitom je neméně důležité. Zvláště v aktuální době, kdy škodlivé vlivy okolního prostředí představují pro naši pokožku skutečnou výzvu. Vzduch, v němž žijeme, nebyl nikdy dřív tak znečištěn jako dnes a jemné částečky prachu škodí nejen při vdechování, ale způsobují nepříjemnosti i na pokožce.

Čištění pleti krok za krokem

KROK 1: Důkladné čištění obličeje a očí

Čisticí přípravky volte především podle typu pleti. Jestliže se líčíte, pořiďte si také speciální odličovač určený na oči.

Soft Eye Make-up Remover

Dvousložkový odličovač jemně a důkladně odstraňuje veškerý make-up očí i rtů, a to dokonce i ten voděodolný. Nezanechává mastný film a vyčištěná místa nevysušuje. Je také testován očními lékaři pro nositele kontaktních čoček, takže i pro ně bude trefou do černého.

Jak jej použít? Přípravek protřepejte, naneste na vatový tamponek, přitiskněte na krátký okamžik na partie očí nebo rtů a jemně odstraňte všechen make-up.

Čisticí pěna

Pěnové hýčkání si užije pokožka jakéhokoliv typu. Díky obsahu jemných tenzidů a hydratačního komplexu je pěna každodenním pomocníkem ke zdravě vypadající a zářivé pleti, kterou šetrně, ale důkladně čistí, projasňuje a odstraňuje i dlouhotrvající make-up.

Jak ji použít? Naneste pěnu na navlhčenou pleť, krouživými pohyby ji roztírejte a poté smyjte vodou.

Čisticí gel

Intenzivní osvěžení, posílení a zároveň důkladné čištění pleti zvládne Čisticí gel. Je vhodný pro mastnou či smíšenou pleť, ale ocení jej i citlivá nebo problematická pokožka. Obsahuje zinek a aloe vera a nezpůsobuje vysoušení pleti.

Jak jej použít? Naneste gel do dlaní, přidejte trochu vody a napěňte. Krémovou pěnu naneste na navlhčený obličej a opláchněte vlažnou vodou.

Čisticí mléko

Toto jemné mléko pleť čistí a pěstí v jediném kroku. Je ideální pro suchou a náročnou pleť, kterou uvolní za pomoci oleje z jadérek z hroznového vína a hydratačních látek. Výsledkem je pocit čisté a upravené pokožky, téměř jako po nanesení krému.

Jak jej použít? Naneste na pokožku suchýma rukama a následně smyjte vodou nebo setřete ubrouskem.

KROK 2: Pleťové tonikum

Kyselé nebo pH neutrální pleťové tonikum pomáhá pokožce po vyčištění obnovit její přirozenou rovnováhu a zároveň ji připraví na další péči.

Pleťové tonikum bez alkoholu

Toto základní pleťové tonikum pleť projasňuje, zklidňuje a výtažky z opuncie dodávají pokožce vlhkost. Je vhodné pro suchou i citlivou pokožku.

Pleťové tonikum s alkoholem

Díky nízkému obsahu alkoholu dokáže tonikum odstranit přebytečný kožní maz, osvěžit pokožku a obličej ideálně dočistit. Je však třeba myslet na to, že čím sušší pleť je, tím méně alkoholu by mělo tonikum obsahovat.

Skin Manager Pleťové tonikum

Toto tonikum s ovocnými kyselinami působí zároveň jako peeling: pleť je po nanesení rovnoměrnější, pokožka pružnější a póry jemnější. Dokáže také redukovat pigmentové skvrny.

Aktivní tonikum

Především pro zralejší pleť je určené Aktivní tonikum s ovocnými kyselinami, které vedle čištění pleti, redukce vrásek a pigmentových skvrn a odstranění suchých šupinek dokáže také zmenšovat póry a urychluje regeneraci kožních buněk.

Péče o oči a obličej: úspěch tkví v pravidelnosti

Po vyčištění pokožky naneste na oči a obličej pečující produkty vhodné pro potřeby vaší pleti. Právě důkladná péče totiž udržuje pokožku mladistvou. Jedním z hlavních důvodů je, že kvalitní krém podpoří ochrannou bariéru pokožky a chrání ji tak před vlivy okolního prostředí, jež mají vliv na stárnutí pleti. Je však třeba zajistit, aby byla péče pravidelná. Vytvořte si z ní každodenní rituál, stejně jako je třeba čištění zubů. Pokožka se vám za láskyplnou péči odmění pěstěným a svěžím vzhledem, a to i v pozdějším věku.