Jste zde

Proč nikdy nechodit do postele s make-upem?

Pohled na polštář odhaluje stopy po řasence a obtisky rtěnky, pohled do zrcadla zase pandí kruhy okolo očí a pupínky. Zní vám to povědomě? Nejspíš jste včera večer vinou únavy líčení důkladně neodstranila. „Odlíčení? Nechám to na ráno, dnes už je příliš pozdě,“ řekla si určitě nejednou spousta z nás. Jenže pravdou je, že neodstranění make-upu před spaním je jedním z největších hříchů proti kráse. Proč bychom se tedy těmto situacím měli vyhýbat?

Spaní s make-upem…

…může zapříčiňovat tvorbu pupínků a černých teček

Make-up často používáme k překrytí nedokonalostí pleti. Jenže pokud jej na pleti necháme i přes noc, nedokonalosti se na pleti začnou opět tvořit. Make-up totiž mění prostředí kůže a může podporovat růst anaerobních bakterií, které podporují vznik akné. Zbytky make-upu pak navíc zůstávají v pórech a ucpávají je.

...narušuje regeneraci kůže

V noci přichází čas na regeneraci kůže a začínají se tvořit nové buňky. Silná vrstva make-upu však může tento proces obnovy výrazně narušovat.

...způsobuje lámání nebo vypadávání řas

Řasenka vytváří kolem řas pevnou vrstvu. Pokud takto nalíčené usneme, jemné řasy se mohou v důsledku toho polámat, nebo dokonce úplně vypadnout.

…může vést k infekci očí

Zbytky řasenky nebo očních stínů mohou oči výrazně podráždit. Ráno pak v zrcadle místo svěžího pohledu vidíme začervenalé oči, což může být nejen nehezké, ale i bolestivé.

…zapříčiňuje vysychání rtů

Slovo “dlouhotrvající” je u rtěnek velmi často požadovanou vlastností. Pokud si však takovouto rtěnku necháte na rtech i přes noc, způsobí nepříjemné vysoušení rtů.

...znečišťuje ložní prádlo

Vedle všech nepříjemných následků pro naši pokožku má nedostatečně odlíčený make-up také za následek nehygienické prostředí na našich polštářích.  

Tip: Čištění pleti bychom měli provádět i ve dnech, kdy nalíčené nejsme. Během dne se prach a další nečistoty z okolního prostředí na naší pleti usazují a pro její pěstěný vzhled by měly být pravidelně odstraňovány.