Jste zde

Proč potřebují UV ochranu i vaše vlasy?

Všimli jste si někdy, že jsou vaše vlasy v létě zesláblé, mizí z nich barva a jsou křehčí a lámavější? Nebylo to pouhé zdání, ale patrně výsledek působení slunečních paprsků. Ty totiž mohou vedle naší kůže způsobit poškození také vlasů. Zatímco o ochraně pokožky se však mluví často, vlasy bývají v tomto ohledu upozaděny. Nenechte je toto léto trpět a poskytněte jim ochranu před sluncem také. Jak na to? 

Léto: náročné období pro vlasy

Pokud vás předešlé řádky dostatečně nepřesvědčily, pojďme se na problémy, které mohou sluneční paprsky u vlasů způsobit, podívat blíže. Jestliže si vlasy barvíte, nejspíš se všemi možnými způsoby snažíte zachovat jejich zářivost a sytý odstín. Při pobytu na slunci však dochází k blednutí barvy výrazně rychleji, a to vlivem degradace melaninu, vlasového pigmentu, který z vlasů mizí. To se samozřejmě týká i vlasů nebarvených. Spolu s chlorovanou či slanou vodou záření také oslabuje strukturu vlasů a způsobuje jejich křehkost. Vysoké teploty pak mají za následek nadměrné vysoušení hřívy. Při opalování také často zapomínáme na pokožku hlavy, která se může snadno spálit.

Jak vlasy před sluncem chránit?

V první řadě je třeba si působení slunce uvědomit a zbytečně mu vlasy (ani pokožku) nevystavovat. Při procházkách či slunění pak můžete vlasy chránit kloboukem či šátkem. Po koupání v moři či bazénu se vždy osprchujte sladkou vodou, abyste právě chlor či sůl z vlasů co nejdříve smyli a minimalizovali tak poškození. Myslete i na hydrataci, a to jak formou dostatečného přísunu tekutin, tak i přímo do vlasů – dodat ji může například ALCINA Hydratační sprej

Tipy na produkty na ochranu vlasů:

ALCINA Regenerační pěna

Stačí protřepat, nanést na umyté vlasy a jít. Obsažený hydratační komplex s lipidy a UV filtrem zajistí regeneraci suchých a narušených vlasů a také jejich hebkost a vitalitu. 

 

ALCINA Pěna pro barvené vlasy

Bezoplachová Pěna pro barvené vlasy dodá potřebnou hydrataci i ochranu před UV zářením a zároveň se postará o zachování co nejzářivějšího odstínu vlasů. 

ALCINA Hydratační sprej

Kdykoliv bude během dne váš účes potřebovat okamžité osvěžení, použijte Hydratační sprej. Dodá vlasům sílu, optimální hydrataci, lesk i hebkost a díky UV filtru poskytne nezbytnou ochranu před slunečními paprsky.