Jste zde

Proč vaše pleť potřebuje kyselinu hyaluronovou?

Svět kosmetiky našel v kyselině hyaluronové skvělého pomocníka v boji proti suchosti pleti či vráskám. Jak tato látka funguje, od jakého roku věku je důležité ji pleti dopřávat a proč vůbec přípravky s jejím obsahem zařadit do své rutinní péče o pleť? 

Co je kyselina hyaluronová?

Kyselina hyaluronová je přírodní látka, která se v lidském těle vyskytuje běžně. Najdeme ji v kloubech, za očními čočkami, ale více než 50 % jí je soustředěno v kůži, které dodává pružnost a zároveň ji chrání. Její hlavní předností je neuvěřitelná schopnost vázat vodu, kdy jeden její gram dokáže navázat až 6 litrů vody. Existují různé formy kyseliny hyaluronové. Nízkomolekulární forma obsahuje malé molekuly, které pronikají do hlubších vrstev pokožky, kde zlepšují uchovávání vody a soudržnost buněk a působí zde dlouhodobě. Vysokomolekulární forma s většími molekulami váže vlhkost na povrchu pokožky a zajišťuje okamžitý efekt, kdy pleť viditelně vypíná a vyhlazuje. Malé i velké molekuly obsahuje pokročilá forma kyseliny hyaluronové Hyaluron 2.0. Najdeme ji také v některých přípravcích stejnojmenné řady od ALCINY a přispívá tak k pevnější a hladší pokožce na povrchu i hluboko uvnitř. 

Jaký vliv má kyselina hyaluronová na pleť?

Díky tomu, že kyselina hyaluronová působí v pleti jako magnet na vodu, je neuvěřitelně všestranným pomocníkem. Pokožku vyplňuje, podporuje kolagenová a elastinová vlákna a pomáhá i v boji s volnými radikály. Její schopnosti však mají určité limity a účinek tak není trvalý. Od 25. roku věku její obsah v pokožce klesá a schopnost tvorby zpomaluje, což vede k postupné ztrátě pružnosti, suchosti a tvorbě vrásek. Je proto potřeba pleti kyselinu hyaluronovou dodávat zvenčí. Ucelená řada ALCINA Hyaluron 2.0 je vytvořená pro každodenní péči o pleť, dodává nezbytnou hydrataci a pokožku okamžitě viditelně vyhlazuje a vyplňuje. Svou pleť tak můžete kyselinou hyaluronovou zásobovat prostřednictvím pleťového krému a gelu, očního gelu nebo zvolit intenzivní péči v podobě ampulkové kúry či textilní masky. 

Tip na domácí ošetření s kyselinou hyaluronovou

Trápí vás vysušená či napnutá pokožka nebo se vám na pleti dokonce vytvářejí šupinky? Pak si vaše pleť zaslouží rychlou a pořádnou vzpruhu. Zářivost a hebkost jí dodá toto jednoduché ošetření podle kosmetické školitelky ALCINA Lucie Vincenec, které si snadno dopřejete i doma. 

Co budete potřebovat?

  • Soft Peeling
  • Hyaluron 2.0 Pleťový gel
  • Hyaluron 2.0 Boost Up masku