Jste zde

Samoopalovací krémy: 11 tipů, jak je správně používat a vypadat přirozeně

Na sluneční paprsky, které naší pokožce propůjčí slušivý bronzový odstín, si sice budeme muset ještě chvíli počkat, ale opálený vzhled si můžeme zařídit už nyní. Pomohou k němu samoopalovací krémy. Jaké vybrat a jak s nimi zacházet, abyste se vyhnuli nevzhledným flekům a nepřirozenému tónu? 

Jaký samoopalovací krém zvolit?

Dokonale přirozený bronzový vzhled dodá vaší pokožce duo od ALCINY v podobě Samoopalovacího tělového a pleťového krému. Oba mají příjemnou a lehkou texturu, která se snadno nanáší a roztírá. V jejich složení najdeme kyselinu hyaluronovou, takže je postaráno o intenzivní hydrataci a vypnutí pokožky. Samoopalovací pleťový krém navíc obsahuje vitamin E chránící pleť před volnými radikály, a tím i tvorbou vrásek. 

11 tipů pro aplikaci samoopalovacích krémů

1. Správná příprava

Pokud si plánujete upravit manikúru nebo se potřebujete zbavit nechtěných chloupků, pusťte se do toho před aplikací samoopalovacího krému. Všechny tyto procedury by totiž mohly mít negativní vliv na výdrž opálení. V případě odstraňování chloupků pak začněte ideálně 24 hodin předem, ať už zvolíte jakoukoliv metodu. Pokožka bude mít čas na zklidnění a folikuly se stihnou uzavřít, díky čemuž bude opálení rovnoměrnější. 

2. Vsaďte na peeling

Den předem také odstraňte všechny odumřelé buňky na těle za pomoci peelingu. Pokožka bude krásně hladká, nanášení krému snadnější a snížíte tím riziko vzniku šmouh. 

Tip: Citlivá pleť ocení jemný enzymatický Soft peeling. Na normální pleť i celý zbytek těla pak můžete použít Aktivní peeling.

3. Začněte sprchou

Samoopalovací krém by se měl nanášet na kompletně čistou pokožku, a proto je vhodné se před nanesením osprchovat. Zbavíte se tak zbytků deodorantu i parfému, které by mohly v krajním případě způsobit například fleky.

4. Důkladné osušení

Nechtěné skvrny by mohla způsobit také voda. Osušte se tedy co nejdůkladněji a počkejte raději dalších 10 minut, aby byla pokožka kompletně suchá. 

5. Problematická místa

K flekům jsou nejvíce náchylná kolena, lokty a chodidla. Kůže na těchto místech je sušší a hrubší a opálení zde tak bývá výraznější. Abyste tomuto předešli, naneste na tyto partie před aplikací samoopalovacího krému krém tělový. 

6. Od nohou nahoru

A nyní můžeme přejít k samotné aplikaci. Začněte u nohou, od nártů a kotníků až po stehna a zadek. Pokračujte břichem a dekoltem přes ramena až po záda. Nakonec si nechte paže. 

7. Umýt ruce

Na závěr si nezapomeňte umýt ruce. Možné je také umývat si je vždy po nanesení krému na určitou partii těla. 

8. Využijte aplikační rukavice

Pokud se i tak bojíte nechtěných skvrn na rukou, vezměte si na pomoc aplikační rukavice. Pro řadu lidí je tento způsob nanášení také jednodušší a pomoci může i k rovnoměrnějšímu výsledku. 

9. Jak na obličej?

Při nanášení krému na obličej je důkladné rozetření a nanesení ještě důležitější a pečlivost se zde vyplatí. Nezapomeňte také na oblast uší, brady a krku. 

10. Zrcadlo, zrcadlo, řekni...

Pokud jste v této oblasti spíše začátečník, je dobrým tipem nanášet samoopalovací krém před zrcadlem. Lépe tak uvidíte na hůře dostupné části těla jako záda či zadní strany nohou a zajistíte tak, že se krém dostane na každý kousek kůže. 

11. Něco se nepovedlo?

I přes veškerou snahu zůstal na pokožce flek, nebo naopak světlé místo? Zachránit vše můžete opět pomocí peelingu, který zvládne celou oblast nebo požadovanou část zesvětlit.