Jste zde

Seznamte se: Very Peri je barvou roku 2022

Konec roku přináší celou řadu zajímavých a očekávaných událostí a s jednou takovou přichází pravidelně od roku 2000 i společnost Pantone. Právě v tomto období totiž tento institut vyhlašuje barvu roku, odstín, který nás bude ve velké míře provázet následujícími měsíci. Nejedná se jen o náhodně zvolený tón, má takovou váhu, že se promítá do mnoha aspektů našich životů a zároveň odráží náladu ve společnosti a reflektuje aktuální dění. Jaká barva byla zvolena tentokrát?

Barva změn i nových možností

Hvězdou roku 2022 se podle Pantone stává odstín Very Peri, který je popisován jako “brčálově modrá” (podle květu barvínku, nazývaného též “brčál”) s fialovočervenými podtóny. Mísí se v něm věrnost a stálost spojované s modrou barvou s energií červené, čímž vzniká velmi teplý a pozitivní modrý odstín. 

Žijeme v době plné změn a odstín Very Peri má symbolizovat ducha této doby a vše, s čímž se potýkáme. Měsíce izolace změnily naše představy a standardy a digitální svět nám ukázal spoustu nových možností. "Přesunuli jsme se do světa bezprecedentních změn a vybraná barva Very Peri přináší novou vizi důvěryhodné a milované skupiny modrých barev,” říká výkonná ředitelka Pantone Leatrice Eiseman a viceprezidentka Laurie Pressman dodává: “Barva roku Pantone odráží to, co se globálně odehrává v naší kultuře, a snaží se odpovídat na to, co lidé hledají. Společnost stále uznává barvu jako způsob komunikace a vyjádření myšlenek a emocí.

Very Peri na oblečení a doplňcích

Barva roku se tradičně výrazně odráží v módě a doplňcích. Very Peri se pro tyto účely hodí svým pozitivním nádechem, zároveň ale dokáže ponouknout i k experimentování. Působit může harmonicky, ale také výrazně a nepřehlédnutelně. Vyniká na celé řadě různých materiálů. Skvěle vypadá v třpytivé i lesklé podobě, na high-tech materiálech a stejně tak i na těch přírodních. 

Very Peri v oblasti krásy

Odstín Very Peri dává velký prostor představivosti, hravosti a kreativitě a hodí se v klasické, ale i matné, lesklé či třpytivé podobě především k líčení očí i nehtů. A pozorovat jej budeme moci i ve vlasech. 

Very Peri v dekoracích a interiérech

Tón Very Peri vnáší do interiérů hravou svěžest a moderního ducha. Díky své univerzálnosti nabízí možnost prostory oživit neobvyklými barevnými kombinacemi. Podporuje kreativitu a vynikne na řadě různých materiálů, povrchů a textur. Každé místnosti dodá šmrnc, ať už se v ní objeví v podobě barvy na zdi, výrazného nábytku, dekorace nebo jako nepřehlédnutelný akcent v použitém vzoru.  

Odstín Very Peri však bude patrný i v dalších aspektech našeho života. Spojení stálosti, kterou reprezentuje modrá, a energie červené podněcuje důvěryhodnost a kreativitu, dokáže upoutat pozornost a najde tak využití třeba i ve světě technologií či grafice.

Související produkty