Jste zde

Suché vlasy v zimě: tipy na péči od odborníka

Suchý vzduch z topení, mrazivý chlad venku, časté fénování – zimní sezóna představuje pro naše vlasy stresové období. Proto si zaslouží, abychom je hýčkali a starali se o ně stejně, jako to děláme v péči o pokožku. Díky našemu rozmazlovacímu programu se už brzy můžete těšit na to, že budete mít svou lesklou hřívu zpět. Jak na to?

Proč vlasy v zimě trpí?

Neustálé střídání studených venkovních teplot a suchého, teplého vzduchu v interiérech z vlasů odstraňuje vlhkost. Stávají se nevýraznými, matnými a křehkými. Tyto vlivy ještě posiluje nošení čepic, které navíc ve vlasech vytváří elektrostatický náboj. „S příchodem chladné sezóny byste měli svou rutinu v péči o vlasy změnit a věnovat jim něco navíc,“ radí Matthias Rump, produktový manažer vlasové kosmetiky. Pravidelná a cílená péče totiž vlasům pomůže lépe zvládnout změny teplot a chránit je.  

Jak vlasy probudit ze zimního spánku?

V zimě je především nutné chránit vlasy před ztrátou hydratace v důsledku střídání studeného a teplého vzduchu. Perfektním duem pro vlasy se tak stává šampon a vlasový olej řady Nutri Shine. Šampon vlasy jemně čistí a dodává jim lesk a hebkost. Olejový elixír pak pro vlasy představuje bohatou péči, poskytuje lepší možnosti při úpravě vlasů a navíc v nich redukuje statický náboj. Jestliže chcete vlasům nabídnout ještě více, použijte, například jednou za týden, masku Nutri Shine s vyživujícím arganovým a hroznovým olejem. Společně probudí vlasy ze zimního spánku a dodají jim hedvábný lesk.

Jak dále pomoci?

Zatímco v létě je příjemné nechávat vlasy po mytí jen tak proschnout na vzduchu, v zimě se nám do toho příliš nechce. A tak saháme po fénu častěji. „Při vysoušení vlasů fénem určitě doporučujeme používat tepelnou ochranu,“ radí Matthias Rump (naším tipem je Hyaluron 2.0 Sprej). Odborník také radí vlasy po mytí oplachovat spíše vlažnou vodou. Mytí vlasů příliš horkou vodou totiž způsobuje ztrátu lesku.