Jste zde

Tipy pro krásné nehty: jak je správně lakovat a udržovat?

Pokud vás z mnoha důvodů návštěva salonu pro profesionální úpravu nehtů neláká, můžete vsadit na své vlastní dovednosti a zkusit si manikúru udělat doma. Možná to ze začátku bude chtít trochu cviku, ale časem zjistíte, že i doma nalakované nehty vydrží déle než dva dny, a navíc vypadají skvěle. Jak začít?

Dejte jim tvar

Předtím, než své nehty ozdobíte některou z trendy barev, je třeba je upravit do požadovaného tvaru. K tomu nejlépe poslouží pilník. Vybrat si můžete mezi papírovými, kovovými a skleněnými pilníky, z nichž je za nejvhodnější považován pilník skleněný, který je k nehtům nejšetrnější. Nehty v rámci jejich ochrany před poškozením zapilovávejte vždy v suchém stavu. Jejich tvar si můžete měnit podle aktuálních trendů, ale nejpřirozenější jsou mírně zaoblené nehty. Pilujte je malými pohyby směrem dolů a dejte si pozor, abyste nechtěně nepoškodili okolní kůžičku.

Lakujte nehty správně

Nejdříve nehty zbavte starého laku pomocí odlakovače. Ten se hodí i proto, že odstraní mastnoty a nečistot na povrchu. Aby následný lak k nehtu co nejlépe přilnul, je důležité, aby byly co nejčistší. Poté štěteček laku na nehty otřete o okraj lahvičky, přiložte k nehtu asi jeden milimetr od nehtové kůžičky a odtud přejeďte štětečkem směrem nahoru. Třemi takovými tahy byste měli pokrýt celý nehet. Více tahů může způsobit, že by byla vrstva laku nerovnoměrná.

Efektní barva

Předtím, než se pustíte do barevného lakování, nehty přetřete podkladovým lakem, jako je Healthy Look Base Coat. Pokud máte měkké nehty, můžete použít zpevňujicí lak. Vytvoří perfektní základ pro barevný lak a zároveň nehty ochrání před zabarvením. Podkladový lak naneste pouze v jedné vrstvě, poté pokračujte barevným lakem. Předtím, než nanesete další vrstvu (pokud je třeba), počkejte asi 10 minut. Pro dokonalý finiš a lepší výdrž laku přidejte na závěr svrchní vrstvu pomocí Quick Dry Top Coatu

Jak správně odlakovávat?

Pokud už jsou nehty oprýskané a lak nevypadá hezky, je čas na odlakovač. Namočte do něj vatový tamponek a přiložte na nehet. Přitlačte, chvíli vyčkejte a směrem od nehtové kůžičky ke špičce nehtu lak stírejte. Poté nezapomeňte ošetřit ruce a kůži okolo nehtů balzámem.

Přečtěte si také:

Vitamin C: zázrak pro vaši pleť