Jste zde

Top 8 účinných látek, které prospívají naší pleti. Znáte je?

Všichni jsme o nich alespoň jednou slyšeli. Jsou součástí pleťových krémů, masek nebo šampónů a jejich úkolem je na naší pokožce udělat zázraky. Přiznejme si, že vždy, když slyšíme o kyselině hyaluronové nebo koenzymu Q10, tak nám to evokuje něco zdravého a skoro až nezbytného pro naši pleť. Pojďme si to ale trochu rozebrat a poznat pravou hodnotu účinných látek.

Na začátek je ale potřeba zmínit, že účinné látky v produktech nepůsobí samy, vždy je důležitá jejich kombinace. Nezáleží tak na množství účinné látky, ale její kombinaci s ostatními. O tomto procesu si více můžete přečíst zde. A nyní už ke konkrétním látkám.

AHA kyseliny

AHA kyseliny neboli ovocné kyseliny pronikají do hlubších vrstev pokožky, odstraňují odumřelé kožní buňky a pomáhají redukovat akné nebo hyperpigmentaci. Mají omlazující účinky a jsou tak vhodné i pro zralou pleť. Mezi nejčastěji využívané AHA kyseliny patří kyselina glykolová, mandlová, citrónová, mléčná, jablečná a vinná. Kyselina glykolová má silné penetrační vlastnosti, a proto je pro kosmetické účely velmi efektivní, například je součástí přípravků na chemický peeling, v nižších koncentracích také pleťových tonik.

Které produkty kosmetiky ALCINA obsahují AHA kyseliny?

Kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová je obecné označení chemické sloučeniny, a přestože tento termín slyšíme často, tak v souvislosti s naší pletí a kosmetikou by bylo přesnější použít výraz hyaluronan. Hyaluronan je přirozenou součástí naší kůže, díky schopnosti vázat na sebe vodu udržuje naši pokožku pevnou a pružnou. S přibývajícím věkem ale slábne její produkce, a tak je potřeba ji pleti dodat jinak, často pomocí kosmetiky. Jednotlivé fragmenty této účinné látky přenáší aktivní látky do pokožky, vyplňují drobné vrásky a zanechávají pokožku hedvábně jemnou a mladistvě svěží.

Které produkty kosmetiky ALCINA obsahují kyselinu hyaluronovou?

Koenzym Q10

Koenzym Q10 se nachází v každé živé buňce. Stará se o zajištění dostatečného množství energie pro zdravý růst kůže a vlasů. Postupem času ale podobně jako kyselina hyaluronová z pokožky mizí. Pleť je poté citlivější a nechráněná proti škodlivým vlivům. Doplnit ho můžete formou tablet k vnitřnímu užití nebo výběrem kosmetických přípravků, které ho obsahují.

Které produkty kosmetiky ALCINA obsahují koenzym Q10?

Kaolín

Kaolín má schopnost na svém povrchu vázat a uchovávat různé látky, například tuky. Pleť chrání před vznikem nečistot, snižuje vznik vrásek i mimických linek a celkově zlepšuje její vzhled. Má výborné čistící, zklidňující a matující účinky.

Které produkty kosmetiky ALCINA obsahují kaolín?

Panthenol

Panthenol má regenerační, hydratační a zklidňující účinky. Snižuje svědění pokožky a zlepšuje její hydrataci (změkčuje pleť, zanechává ji vyhlazenou a navrací jí přirozenou rovnováhu). Velmi dobře proniká do kůže a zlepšuje hospodaření pokožky s vodou, především podporuje látkovou výměnu kožních buněk a optimální zásobování důležitými živinami.

Které produkty kosmetiky ALCINA obsahují panthenol?

 

Matrixyl 3000

Matrixyl regeneruje pleť zevnitř. Tato účinná látka se skládá z chemických sloučenin, které vstupují do interakce s buněčnými receptory a regulují tak jejich aktivitu. Podporuje tělu vlastní opravné procesy, které s přibývajícím věkem slábnou. Má výborné anti-age účinky.

Které produkty kosmetiky ALCINA obsahují matrixyl?

Kolagen

Kolagen vytváří vazivo, které podporuje zdravou strukturu pokožky. Ve formě kolagenových vláken tvoří 25-30 % všech proteinů v těle savců. Má mnohostranné využití, v kosmetice pomáhá účinně hydratovat pokožku a předcházet jejímu stárnutí. Zlepšuje pružnost a elasticitu, a tím redukuje mírné vrásky.

Které produkty kosmetiky ALCINA obsahují kolagen?

Vitaminy

Vitaminy jsou zdraví prospěšné nejen k vnitřnímu užití, ale i vnějšímu. V kosmetice se nejčastěji setkáváme s vitaminem A (pro zralou pleť), B (snižuje otoky, tmavé kruhy pod očima, zpomaluje projevy předčasného stárnutí pleti), C (vytváří ochranný štít, který chrání před působením volných radikálů, toxinů a slunečního záření), E (významný antioxidant, chrání pleť před vnějšími vlivy) nebo F (neboli kyselina linolová, zlepšuje celkovou soudržnost a hydrataci pokožky).

Které produkty kosmetiky ALCINA obsahují vitaminy?


Přečtěte si také:

11 nečekaných faktů o rtěnkách